Trojaans paard verwijderen

Trojaans paard verwijderenEen Trojaans paard ook wel Trojan horse of Trojan genoemd is een kwaadaardig stukje software dat onder de categorie malware (malicious software) valt. Trojaanse paarden zijn wellicht de grootste bedreiging op internet, dagelijks worden dan ook miljoenen computer geïnfecteerd met dergelijke malware, en een Trojaans paard verwijderen is niet altijd even gemakkelijk.

Het Trojaanse paard is vernoemd naar het legendarische paard van Troje uit de Griekse historie. Een groep soldaten wist namelijke de Griekse stad Troje te overmeesteren via een houten paard de stad binnendrong waarin de soldaten verstopt zaten. De poortwachters van de stad Troje lieten het paard naar binnen, omdat ze van mening waren dat het een geschenk was, maar niets was natuurlijk minder waar.

Bij computers werkt dit eigenlijk precies hetzelfde een Trojaans paard weet zich in een computer binnen te dringen doordat het bijvoorbeeld meelift met een programma, maar ook cracks, keygens en andere patched executables zijn een bron van de verspreiding van Trojaanse paarden en ook andere vormen van malware. Doordat dergelijke kwaadaardige software zich zo goed mogelijk probeert te verbergen en buiten de radar van de gebruikte virusscanner proberen te blijven zijn sommige varianten moeilijk te detecteren, en daardoor kan een Trojaans paard verwijderen ook zeer lastig zijn.

Een Trojaans paard is er voornamelijk op gericht om persoonlijke gegevens te achterhalen, en middels een zogenaamde backdoor kunnen er ongemerkt achterdeurtjes op de computer worden geopend waardoor uw computer toegankelijk is voor ongeautoriseerde (cybercriminelen) met alle gevolgen van dien. Een Trojaans paard verwijderen moet daarom dus eigenlijk zo snel mogelijk en grondig gebeuren en de preventie na het opschonen van uw computer is erg belangrijk.

Trojaans paard verwijderen

Als uw computer geïnfecteerd is met een Trojaans paard of andere kwaadaardige software, dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen, maar bij de bestrijding van Trojaans paard verwijderen is het vooral van belang dat u gericht te werk gaat. Het installeren van allerlei antivirusprogramma’s, onlinescanners en hulpprogramma’s kunnen echter enkel voor meer problemen zorgen. Voordat u begint met het verwijderen van een Trojaans paard kunt u middels de op deze website vermelde informatie en deze stap-voor-stap instructies zelf uw computer controleren en scannen, en aanvullen hulp krijgen bij het Trojaanss paard verwijderen.

Als uw virusscanner of andere beveiligingspakket een Trojan heeft gevonden raak dan niet gelijk in paniek, grijp nooit direct naar systeemherstel omdat u wellicht van mening bent dat u hiermee het probleem het snelste kan oplossen. Indien u niet bekend bent met een Trojaans verwijderen, volg dan het onderstaande stappenplan.

Deze stap-voor-stap handleiding voor het verwijderen van Trojaanse paarden bestaat geheel uit het gebruik van gratis antivirusprogramma’s, onlinescanners en hulpprogramma’s waarmee uw computer grondig gecontroleerd wordt op de aanwezigheid van virussen en andere kwaadaardige software.

 1. Klik hier voor de stap-voor-stap handleiding van het computer & security forum PC Web Plus.
 2. De registratie is geheel gratis, en hoe u zicht kunt registeren op PC Web Plus leest u hier.
 3. Geef na de registratie als eerste een zo goed mogelijke omschrijving van uw probleem in een nieuw onderwerp op het forum.
 4. Wanneer uw virusscanner melding geeft van een virus of malware, geef dan even aan om welke detectie dit gaat zoals de gegeven naam en locatie.
 5. Voer vervolgens RSIT, HitmanPro en of Malwarebytes Anti-Malware uit en plaats de verkregen log in een nieuw onderwerp als bijlage.
 6. Mocht u problemen ondervinden bij het uitvoeren van dit stappenplan maak dan gewoon een nieuw onderwerp aan op het forum en beschrijf uw problemen.
 7. Wanneer het probleem opgelost lijkt na het uitvoeren van dit stappenplan plaats dan alsnog de verkregen logbestanden voor het verder opschonen.

Bij het forumgedeelte “Hulp bij malware en virusinfectie problemen (HijackThis / DDS logs)” kunt u vervolgens terecht voor persoonlijke hulp & ondersteuning. Uw probleem zal hier geheel individueel in behandeling worden genomen, en op een duidelijke manier zal u geholpen worden met het oplossen van de door u aangeven problemen.

Malware en virusinfectie problemen

Zoekopdrachten:

 • trojaans paard
 • trojaans paard verwijderen
 • trojans verwijderen gratis
 • trojan horse scanner
 • trojan horse verwijderen gratis
 • TROJAN HORSE VERWIJDEREN
 • trojan virus verwijderen
 • trojaans paard verwijderen gratis
 • trojaans virus
 • verwijderen troyaans paard
Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google