Gratis beveiligingssoftware downloaden

Op deze pagina gratis beveiligingssoftware downloaden bieden we een compleet overzicht aan gratis beveiligingssoftware waarmee u uw computer kunt beveiligen. Middels een gratis virusscanner kunt u uw computer namelijk prima beveiligen, en daar heeft u per definitie dan ook geen betaalde virusscanner en of uitgebreider internet security pakket voor benodigd. De kwaliteit van de beveiligingssoftware zit dan ook onder de motorkap van het beveiligingsprogramma en niet in het aantal overige functies wat het biedt.

Vaak wordt er gedacht dat hoe meer functies er aanwezig zijn en hoe uitgebreider het beveiligingspakket is hoe beter het beschermt tegen kwaadaardige software in de categorie malware, maar dit gaat helaas niet op. En de uitgebreidere beveiligingssoftware is dan ook per definitie niet beter dan bijvoorbeeld de gratis virusscanners die u kunt downloaden en gebruiken.

Via deze website kunt u diverse gratis beveiligingssoftware downloaden, echter maken we wel onderscheid in de beste virusscanners en de meest gebruikte (populaire) virusscanners waarvan we weten dat deze een goede bescherming bieden, en waarmee u uw computer kunt beveiligen.

Gratis Beveiligingssoftware downloaden

Is een gratis virusscanner net zo goed als een betaalde? Deze vraag is toch wel het meest gesteld, en ook al zijn de meningen en persoonlijke visies hierop verschillend, een gratis virusscanner presteert over het algemeen net zo goed als de betaalde virusscanners. Het is namelijk onmogelijk om een bepaalde virusscanner of andere beveiligingssoftware het predicaat “Beste virusscanner” mee te geven. Dit heeft onder andere te maken met het kat-en-muisspel tussen de antivirusfabrikanten en de ontwikkelaars van malware en andere schadelijke software, de resultaten van beveiligingssoftware wisselt steeds en in de diverse testen van gerenommeerde en tevens onafhankelijke onderzoeksorganisaties zoals AV-Test en AV-Comparatives laten dan ook zien dat de beste virusscanner niet bestaat, echter wel de betere die stelselmatig goed scoren in dergelijke testen.

Gebruik echter enkel en alleen altijd maar één virusscanner, u kunt nog zoveel gratis beveiligingssoftware downloaden en installeren maar dat zal niet bevorderlijk zijn voor de algehele beveiliging van uw computer, en al zeker niet voor het gebruikersgemak. Het installeren van meer dan één gratis of betaalde virusscanner is dan ook niet nodig, u kunt beter uw basis virusscanner aanvullen met gratis beveiligingssoftware wat geschikt is om naast uw standaard virusscanner te gebruiken.

Beveiligingssoftware Gratis virusscanners Malwarescanners
Beveiligingssoftware Gratis virusscanners Malwarescanners

Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google