Gevolgen van het gebruik van illegale software, cracks & keygens.

Het gebruik van cracks, keygens en patched executables is sowieso al illegaal en kunt u zelfs strafrechtelijk voor vervolgt worden, maar daarbij loopt u ook nog eens een groot risico om geïnfecteerd te raken met malware bij het gebruik van cracks, keygens en patched executables.

Cracks zoals de eerdergenoemde “patched executables” zijn voornamelijk uitvoerbare bestanden waarvan de werking en beveiliging op welke wijze dan ook is gemanipuleerd waarbij het mogelijk wordt om het betaalde programma zonder aanschaf van licentie te gebruiken.
We kunnen wel stellen dat 9 van de 10 keer zo’n bestand voorzien is van malware, wanneer er sprake is van Zero-Day malware is er een grote kans dat uw beveiligingspakket dit ook niet direct zal detecteren met alle gevolgen van dien waarbij de malware vrij spel heeft om uw systeem te infecteren. Daarbij wordt de malware natuurlijk ook een handje geholpen aangezien u de cracks, keygens en patched executables zelf op de computer uitvoert.

Naast de malware verspreiding via de (zogenaamde) werkende cracks, keygens en patched executables verspreiden de malwareschrijvers ook direct malware onder het mom van een crack of keygenerator.
Downloadsites, P2P netwerken en Usenet zijn voor cybercriminelen een veel gebruikte methode voor het verspreiden van malware, het delen en aanbieden van bestanden via de P2P netwerken & Usenet gebeurt bijna geheel anoniem, dus vanuit het oogpunt van de malware makers en verspreiders is dit een ideale bron voor het verspreiden van de ‘gevaarlijke’ software (Malware).
U kunt dus van te voren nooit weten of de bestanden die u van een “anonieme” computer download niet besmet zijn met een malware infectie, en zeker niet bij gecomprimeerde archieven.

Indien u zelf een besmet bestand heeft gedownload en het automatisch delen van bestanden staat bijvoorbeeld ingeschakeld draagt u zelf ook bij aan de verspreiding van de malware, u computer kan gebruikt worden voor het versturen van spam of het uitvoeren van DDoS aanvallen.
Ook het verkrijgen van persoonlijke informatie en het achterhalen van credentials door de cybercriminelen behoort tot de mogelijkheden.

Het gebruik van illegale verkregen software en cracks, keygens en patched executables zorgt altijd voor problemen zo is het bijvoorbeeld ook niet mogelijk om deze software te voorzien van de laatste updates waardoor deze beveiligingslekken bevatten en kwetsbaar zijn voor misbruik.

Zie ook de onderstaande artikelen voor meer informatie over de verspreiding en de gevolgen van malware.

Zoekopdrachten:

  • https://www antimalwaresoftware nl/veel-gestelde-vragen-faq/gevolgens-van-het-gebruik-van-cracks-keygenerators/
Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google