Unchecky voorkomt installatie van ongewenste software

UncheckyUnchecky is een gratis programma wat geheel automatisch ongewenste software kan uitvinken dat zich stiekem wil installeren. Denk hierbij aan ongewenste toolbars, browser hijackers en allerhande adware. Websites zoals Softonic, Brothersoft en Cnet staan erom bekend dat het software aanbied middels aangepaste installatiebestanden, zogenaamde wrappers. Bij dergelijke gratis software is Unchecky zeer handig want het kan automatisch optionele software vaak zonder uw medeweten wordt geïnstalleerd deselecteren.

Natuurlijk is het alsnog van belang dat u zelf tijdens de installatie van software ook controleert wat u daadwerkelijk installeert en vertrouw niet voor de volle 100% op Unchecky dat het vanzelf wel alle ongewenste software zoals toolbars zal uitschakelen. Het is daarom nog steeds belangrijk om ook zelf alert te blijven, en eigenlijk is nog steeds beter om websites zoals Softonic, Brothersoft en Cnet te vermijden en software enkel en alleen van website van de fabrikant te downloaden. Heeft u reeds problemen met adware dan kunt u gebruik maken van AdwCleaner om de adware te verwijderen.
Unchecky

Unchecky voorkomt installatie van ongewenste software

De installatie van dit programma is heel eenvoudig, en natuurlijk niet gebundeld met allerlei potentieel ongewenste software. Via de onderstaande downloadlink kunt u Unchecky direct downloaden. Na de installatie heeft het programma eigenlijk geen verder configuratie benodigd, en zal het direct actief worden als service wat standaard zal worden opgestart met Windows.


Unchecky downloaden


  • Dubbelklik op het installatiebestand unchecky_setup.exe om de installatie te starten.
  • In het scherm wat nu verschijnt kunt u voor meer opties kiezen, op deze manier kunt u zelf de locatie instellen waar het programma geïnstalleerd moet te worden.
  • Klik vervolgens op de knop  Install om het programma te installeren.
  • Wanneer de installatie gereed is klikt u op Finish.
  • Start na de installatie wel even de computer opnieuw op, dit om de wijzigingen in het hostsbestand van Windows door te voeren.

Na de installatie wordt er op het bureaublad een snelkoppeling aangemaakt waarmee u het programma kunt openen en de instellingen kunt wijzigen. Via het hoofdscherm kunt u de gebruikte service van Unchecky die verantwoordelijk is voor het automatisch uitvinken van optionele software in en uitschakelen. Via de knop “Settings” / “Instellingen” kunt u onder andere de gewenste taal kiezen, Unchecky is geheel Nederlandstalig. Via de knop “Geavanceerde Instellingen” is het onder andere mogelijk om de automatische update functie uit te schakelen wat natuurlijk niet aanbevolen is.

Unchecky Installeren

Zoekopdrachten:

  • unchecky
  • unchecky com
  • www unchecky com
Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google