Junkware Removal Tool

Junkware Removal ToolDe Junkware Removal Tool ontwikkeld door Thisisu is een zeer handig programma dat geheel via de command line interface (opdracht prompt) van Windows werkt. Junkware Removal Tool is speciaal ontwikkelt voor het verwijderen van ongewenste toolbars in Internet Explorer, Firefox, Google Chrome en Opera, browser hijackers en andere potentieel ongewenste software (PUP). AdwCleaner hoeft voor gebruik niet geinstalleerd te worden, na het downloaden van Junkware Removal Tool kunt u het programma direct gebruiken om uw computer te controleren op malafide en ongewenste extensies, plug-ins en startpagina’s in uw browser.

Tegenwoordig is zeer veel gratis te downloaden software voorzien van allerlei extra software zoals toolbars, en andere software die u liever niet op uw computer geïnstalleerd wilt hebben. De voornaamste oorzaak van dergelijke ongewenste software (PUPs) zijn de download websites zoals Softonic, Cnet en Brothersoft die installatiebestanden als “wrapper” of speciale downloader aanbieden en daarmee al dan niet optioneel allerlei adware (reclame software), Spyware of extra software op uw computer proberen te installeren.

Vaak wordt er zelfs ongevraagd van alles geïnstalleerd en veel van deze ongewenste adware in de categorie potentieel ongewenste software (PUPs) zijn over het algemeen lastig te verwijderen – zelfs door de bekende anti-spyware programma’s. Het gratis te downloaden en te gebruiken Junkware Removal Tool biedt hierbij uitkomst om op een gemakkelijke manier verlost te raken toolbars, adware, spyware en browser hijackers.

Junkware Removal Tool

Junkware Removal Tool downloaden

U start de Junkware Removal Tool eenvoudig door te klikken op het gedownloade exe-bestand (installeren is niet nodig) en vervolgens druk je op een willekeurige toets om de Junkware Removal Tool te laten scannen op adware en andere PUPs (potentially unwanted programs). De scan kan enige tijd duren (en hierbij worden in sommige gevallen bepaalde mappen gesloten en geopend). Vervolgens verwijdert de Junkware Removal Tool automatisch de gevonden adware en genereert het een logbestand met de resultaten van de scan. U kunt middels de Junkware Removal Tool niet zelf bepalen wat u wel en niet wilt verwijderen.

Via de onderstaande download knop kunt u de Junkware Removal tool direct downloaden van de website van de ontwikkelaar van de tool.

Junkware Removal Tool downloaden

Junkware Removal Tool uitvoeren

Schakel uw antivirus- en antispywareprogramma’s tijdelijk uit voordat u het programma start, deze kunnen namelijk conflicteren met Junkware Removal Tool (JRT.exe).

  • Dubbelklik vervolgens op JRT.exe om de tool te starten.
  • Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als “administrator” uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren.
  • Druk bij het commandprompt venster op een willekeurig toets om door te gaan, vervolgens zal er een back-up van het register gemaakt worden.
  • De tool zal vervolgens het systeem scannen.
  • De scan kan afhankelijk van je systeemspecificaties soms vrij lang duren, wacht geduldig af.
  • Als de scan gereed is zal er een logje (JRT.txt) op het bureaublad opgeslagen worden en automatisch worden geopend.

Zoekopdrachten:

  • junkware removal tool
  • jrt exe
  • jrt tool
  • jrt junk removal tool
Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google