Bitdefender Adware Removal Tool

Bitdefender Adware Removal ToolDe Bitdefender Adware Removal Tool is een gratis programma van het Roemeense anti-virusbedrijf waarmee allerlei potentieel ongewenste software zoals toolbars, ongewenste reclame in de gebruikte browser en browser hijackers verwijderd kunnen worden. Uiteraard zijn er al diverse tools waarmee u dergelijke ongewenste software kan verwijderen, AdwCleaner is hiervan wellicht het bekendste voorbeeld en is net zoals de Bitdefender Adware Removal Tool een programma wat niet geïnstalleerd hoeft te worden en direct na het downloaden uitgevoerd kan worden.

Steeds meer en meer computergebruikers kampen met problemen die veroorzaakt zijn door adware en andere potentieel ongewenste software (PUPs). De meeste antivirusfabrikanten hebben hiervoor dan ook de detectie op PUPs aangescherpt of brengen net zoals Bitdefender een specifieke Adware Removal Tool uit waarmee de computer eenvoudig is te scannen op de aanwezigheid van adware en andere ongewenste software.

Echter is het voorkomen altijd beter dan genezen en hier kan het programma Unchecky uitkomst bij bieden, ook dit programma is geheel gratis en controleert of er tijdens het installeren van bijvoorbeeld gratis software ook optionele (ongewenste) software zal worden geïnstalleerd. Wanneer dit het geval is zal Unchecky ervoor zorgen dat deze optionele of gebundelde software uit gevinkt zal worden zodat het niet ongevraagd een toolbar in uw browser installeert, uw startpagina van Internet Explorer, Firefox, Google Chrome of andere browser zal wijzigen en of malafide extensies kan installeren die bijvoorbeeld reclame en pop-ups weergeven tijdens het surfen op het internet.

Helaas zal dit nooit een 100% garantie bieden, en wanneer er eenmaal adware of ander ongewenste software is geïnstalleerd op uw computer kan de Bitdefender Adware Removal Tool de redder in nood zijn. Op deze pagina leest u hoe u dit programma kunt gebruiken, en wat u kunt doen als de Bitdefender Adware Removal Tool de problemen niet heeft kunnen oplossen.

Bitdefender Adware Removal Tool Downloaden

De Bitdefender Adware Removal Tool is een klein programma wat direct na het downloaden gebruikt kan worden, een installatie is niet benodigd en daarmee kan deze ook heel makkelijk vanaf bijvoorbeeld een USB-Stick uitgevoerd worden.

Zorg er wel altijd voor dat er van de meest recente versie gebruikt wordt gemaakt, het heeft namelijk (vooralsnog) geen automatische update functie, en het scannen met een verouderde versie heeft natuurlijk weinig nut.


Bitdefender Adware Removal Tool Downloaden  Bitdefender Adware Removal Tool Downloaden


Scannen met de Bitdefender Adware Removal Tool

Het scannen met de Bitdefender Adware Removal Tool is eigenlijk een fluitje van een cent, het is een kwestie van downloaden het programma opstarten, waarna het automatisch een scan zal uitvoeren die enkele minuten in beslag zal nemen.

  • Sluit alle openstaande browsers en programma’s voordat u de Bitdefender Adware Removal Tool start.
  • Klik met de rechtermuisknop op BDPUARLauncher.exe en kies de optie “Uitvoeren als Administrator”.
  • Plaats een vinkje bij het accepteren van de Licentieovereenkomst en klik op de knop Get Started.
  • De Bitdefender Adware Removal Tool zal nu direct een scan uitvoeren.
  • Wanneer de scan gereed is verschijnt er een overzicht van de gedetecteerde items.
  • Vink hier de gevonden items aan die u wilt laten verwijderen, om alles in één keer te selecteren plaatst u bovenaan een vinkje bij File.
  • Klik vervolgens op Remove om de gedetecteerde items te laten verwijderen.
  • Start hierna direct de computer opnieuw op om het verwijderingsproces te voltooien als hierom wordt gevraagd.

Bitdefender-Adware-Removal-Tool - ScanBitdefender-Adware-Removal-Tool - Result Bitdefender-Adware-Removal-Tool - Clean

Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google