Avira PC Cleaner

Avira PC CleanerHet Duitse anti-virusbedrijf Avira heeft een gratis malware-scanner onder de naam (Avira PC Cleaner) uitgebracht. Deze gratis malware-scanner is te gebruiken als een zogenaamde (second-opinion) scanner waarmee u uw computer kunt controleren op de aanwezigheid van alle vormen van malware, zoals virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige software.

Avira PC Cleaner hoeft niet geïnstalleerd te worden en kan direct na het downloaden worden uitgevoerd, en qua gebruikersgemak is dat natuurlijk een welkome toevoeging. Na het downloaden en opstarten wordt er direct een update van de malware en virusdefinities uitgevoerd waarna u direct uw computer kunt scannen op de aanwezigheid van malware. Een actieve internetverbinding is dus wel een vereiste wanneer u uw computer wilt laten controleren met de Avira PC Cleaner.

Momenteel is de gratis malware-scanner van Avira enkel nog in het Duits beschikbaar, maar deze zal later ook wellicht in andere talen beschikbaar komen. Deze (on-demand) malware-scanner is natuurlijk niet bedoeld als vervanging van uw reguliere virusscanner of beveiligingspakket. Avira PC Cleaner biedt namelijk geen real-time bescherming en is enkel en alleen bedoeld als aanvullende malware-scanner om naast uw geïnstalleerde beveiligingssoftware te gebruiken als een zogenaamde (second-opinion) scanner.

Avira PC Cleaner

Avira PC Cleaner downloaden en gebruiken

Onderstaand leest u hoe u Avira PC Cleaner kunt gebruiken om uw computer te controleren op de aanwezigheid van mogelijk schadelijke software.

Avira PC Cleaner downloaden

  • Dubbelklik op avira_pc_cleaner_de.exe om de PC Cleaner van Avira te starten.
  • Er zal nu eerst automatisch een update worden uitgevoerd van de malware-definities.
  • Vervolgens wordt het hoofdvenster geopend waarna u een scan kunt uitvoeren door op System überprüfen te klikken.
  • Middels de optie Vollständiger Scan kunt u een volledige scan laten uitvoeren.
  • Zodra de scan gereed is krijg u een overzicht van de gedetecteerde items.
  • Middels de knop Alle entfernen kunt u direct alle gevonden items laten verwijderen.
  • Via de knop Details ansehen kunt u een gedetailleerd overzicht van de gedetecteerde items verkrijgen, wanneer u kunt aangeven wat u wel of niet wenst te verwijderen.
  • Gebruik dit laatste dan enkel en alleen wanneer u bijvoorbeeld zeker weet dat een bepaalde detectie een false positive betreft.

Vraag en Antwoord

Mocht u vragen hebben over het gebruik van Avira PC Cleaner of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp en advies terecht op het forum van PC Web Plus.
Avira Forum PC Web Plus

Zoekopdrachten:

  • pc cleaner
Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google