Sociale netwerken beveiligen met Bitdefender Safego

Sociale netwerken worden door “cybercriminelen” massaal gebruikt voor het verspreiden van spam en kwaadaardige hyperlinks. Bitdefender heeft een speciale gratis applicatie genaamd “Safego” ontwikkeld om bijvoorbeeld Facebook en Twitter profielen te beschermen.
Deze applicatie gebruikt in-the-cloud scanning technieken om berichten en tweets op verdachte links te scannen, ook zal deze applicatie waarschuwen voor profielen waarvan het bekend is dat deze spam en of kwaadaardige hyperlinks verspreiden.
Met Bitdefender Safego ontvangt u ook een privacy-percentage dat aangeeft of u een gemakkelijke prooi bent op het gebied van diefstal van persoonlijke gegevens (phishing).

Facebook app toevoegen.
Bitdefender Safego is via het “App Center” in Facebook te activeren, Bitdefender Sagego zal echter vragen om toestemming tot het plaatsen van berichten en toegang tot de gegevens van uw Facebook profiel. Hiena kan je desgewenst extra permissies instellen.

Als de applicatie eenmaal is geactiveerd binnen Facebook zal u uitkomen in het controlescherm van Bitdefender Safego. Waar u onder andere het beveiligingsniveau, geïnfecteerde en laatst gescande items kunt bekijken. Ook kunt u vrienden op Facebook adviseren om Bitdefender Safego te gaan gebruiken om de bescherming te optimaliseren.
Bitdefender Safego zal automatisch de de recentste berichten controleren waarschuwen wanneer er bedreigingen worden gedetecteerd

Twitter app toevoegen
Bij Twitter is het mogelijk om Bitdefender Safego toegang te geven tot het Twitter profiel hiermee kan je de optie “Automatic Warnings” inschakelen. Hiermee ontvang je privéberichten van Safego wanneer er bedreigingen worden gedetecteerd op uw Twitter profiel.
Na het activeren van de “app” binnen Twitter zullen alle tweets worden gecontroleerd. Hierna zal Safego alleen nog de nieuwe tweets controleren op bedreigingen.

Safego voor Twitter kan via deze link worden geactiveerd door op de knop “App authoriseren” te klikken.


In het dashbord van Safego binnen Twitter worden allerlei statistieken bijgehouden zoals de links en vrienden die geanalyseerd zijn maar ook het aantal gevonden threats zal worden bijgehouden.
Twitter-accounts die bij Bitdefender bekend zijn vanwege het verspreiden van spam en kwaadaardige links worden automatisch in de rood gemarkeerd.
Via het dashbord van Safego kan je twitteraars volgen op deze manier zal Safego eerst de betrouwbaarheid controleren voordat deze aan de lijst met volgers zal worden toegevoegd.
Ook brengt Safego volgers op de hoogte van verdachte zaken, echter dient deze optie “Automatically warn my friends” wel handmatig bij de instellingen geactiveerd te worden.

Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google