Panda Internet Security 2017 [Review]

In deze review nemen we Panda Internet Security 2017 van de Spaanse antivirusfabrikant onder de loep. De gebruikersinterface van deze versie is dit jaar ongewijzigd gebleven. Ook in deze versie is het nog steeds mogelijk om de interface geheel naar eigen smaak in te delen. Verder is dit pakket qua functionaliteit en bescherming nagenoeg identiek aan de voorgaande versie van vorig jaar.

In de meest recente testresultaten scoort Panda Internet Security 2017 er goed. Jammer genoeg is de betaalde beveiligingssoftware van Panda Security nog steeds uitgerust met de Panda Security Toolbar (Panda Safeweb). Maar dit kan je in het begin van de installatie natuurlijk direct uitvinken. Maar dan kunt u geen gebruik meer maken van het reputatiesysteem dat websites beoordeelt op betrouwbaarheid.

Qua functionaliteit en beschermingsmethoden is Panda Internet Security 2017 erg uitgebreid. En doordat het pakket grotendeels via de cloud werkt is de systeembelasting minimaal. Op ons testsysteem merken we nauwelijks vertraging zelfs niet tijdens het uitvoeren van een volledige scan. Ook gebruikt de AV Console in actieve toestand maar een kleine 30 MB van het interne werkgeheugen op ons systeem.

Pakketten van Panda Security vergelijken

Panda Antivirus Pro
Panda Internet Security
Panda Global Protection
Panda Gold Protection

Beoordeling

Website:

Panda Antivirus Pro
Panda Internet Security
Panda Global Protection
Panda Gold Protection

50 % korting

AVG Antivirus Pro
Panda Internet Security
Panda Global Protection
Panda Global Protection
Panda Antivirus Pro bestellen
Panda Internet Security bestellen
Panda Global Protection bestellen
Panda Gold Protection bestellen

Malwarebescherming

WiFi bescherming

Anti-diefstal

Ouderlijk toezicht

Gegevensbescherming

Back-up

Wachtwoordbeheer

Bestandsversleuteling

Android & Mac OS

Panda Cloud Drive (20GB)


Panda Internet Security 2017

Antivirus & Malwarebescherming

De bescherming tegen malware en andere schadelijke software bestaat uit de klassieke antivirus-module. Daarnaast is dit pakket uitgerust met een gedragsanalyse en gedragsblokkering. Deze twee extra beschermingslagen kunnen (nieuwe) zero-day malware snel detecteren op basis van kenmerken en gedrag. Ook bevat het een speciale functie om bescherming te bieden tegen mogelijk ongewenste programma’s (PUP’s). Voor het scannen van de computer zijn er drie methoden beschikbaar.

  • Volledige scan – voert een uitgebreide scan uit van uw computer.
  • Snelle Scan (Kritieke gebieden) – scant het geheugen, actieve processen en actieve malware.
  • Aangepaste scan – hiermee kunt u zelf aangeven hoe u de computer wilt scannen.

Firewall & Procesmonitor

Naar de ingebouwde firewall heeft u als gebruiker nauwelijks omkijken. Tijdens het schrijven van deze review hebben we maar één keer een melding gehad of een programma verbinding met internet mocht maken. Doordat deze firewall zelflerend is zult u nauwelijks tot geen meldingen krijgen.

Met de procesmonitor kunt u in één oog opslag zien welke processen er actief zijn. Ook geeft Panda Internet Security 2017 aan of deze wel veilig zijn. Via het volledige rapport kunt u een overzicht raadplegen van de uitgevoerde processen. Ook registreert het alle URL’s waarmee het verbinding maakt.

Rapport Processen Procesmonitor
USB-Bescherming

Externe opslagmedia zoals usb-sticks en externe schijven worden door panda automatisch gescand. Met de USB-vacinatie kunt u usb-stick vacineren, hiermee voorkomt u dat malware misbruik kan maken van de autorun functie van Windows. Dit kan handmatig maar ook automatisch ingesteld worden zodat alle usb-apparaten die worden aangesloten automatisch gevaccineerd zullen worden.

Wi-Fi-bescherming

Hiermee kunt u eenvoudig de Wi-Fi-netwerken monitoren waar u verbonden bent. Ook kan je hiermee controleren of er soms andere gebruikers zijn die zonder uw toestemming gebruik maken van de draadloze internet verbinding. Ook als u via meerdere apparaten met verschillende netwerken tegelijk bent verbonden, wordt aangegeven welk apparaat met welk netwerk verbonden is.

Wi-Fi-Bescherming

Reddingskit van Panda Internet Security 2017

Met de reddingskit van Panda Internet Security 2017 kunt u een USB-reddingsschijf aanmaken of uw computer scannen met Panda Cloud Cleaner. De USB-reddingschijf biedt uitkomst wanneer de computer is geïnfecteerd en niet meer normaal kan opstarten of vergrendeld is met ransomware. Met de bootable usb-stick kunt u de computer buiten Windows om opstarten en door Panda laten scannen.

Panda Cloud Cleaner is een krachtige malwarescanner die schadelijke software kan detecteren die door andere traditionele antivirus-software vaak over het hoofd wordt gezien. Deze tool is trouwens ook geheel gratis te downloaden. En er zijn twee versie beschikbaar, naast de versie die geïnstalleerd moeten worden is er ook een portable versie. Deze kunt u bijvoorbeeld direct van een usb-stick uitvoeren.

Oudercontrole (Ouderlijk Toezicht)

Met de oudercontrole is het mogelijk om te toegang tot websites met ongeschikte of ongepaste inhoud laten blokkeren. Dit kan zelfs op categorieniveau ingesteld worden zodat website met bepaalde inhoud standaard geblokkeerd worden. Ook is het mogelijk om zelf een lijst met websites en domeinen op te geven die u wilt blokkeren of toestaan.

Als u deze functie van Panda Internet Security wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat er voor alle gebruikers een apart account aanwezig is. Wanneer een gebruiker inlogt met zijn of haar account, zal Panda Internet Security 2017 het desbetreffende filter toepassen, zodat deze gebruiker geen toegang krijgt tot de websites die u hebt geblokkeerd.

Oudercontrole

Gegevensbescherming

De gegevensbescherming is een extra verdedigingslinie tegen malware dat toegang probeert te krijgen tot gevoelige informatie. Maar het biedt ook bescherming tegen diefstal van persoonlijke gegevens en schadelijke software zoals ransomware wat bij een infectie bestanden wil versleutelen of geheel wissen.

Middels deze functie kunt u uw gegevens extra beveiligen door aan te geven welke programma’s toegang mogen verkrijgen tot uw gevoelige gegevens. Zo kunt u aanvallen van indringers en schadelijke software voorkomen. Op zowel map- als bestandsniveau kunt u aangeven welke mappen beveiligd moeten worden en wat de toegangsrechten van programma’s zijn. Bovendien kunt u instellen wat er moet gebeuren als een nieuw programma probeert toegang te krijgen tot gevoelige informatie.

Toepassingsbeheer

Middels de functie toepassingsbeheer kunt u een veilige omgeving voor uw computer configureren. Een dergelijke behavior blocker (gedragsbewaking) gebruikt u bij voorkeur op computers waarop niet met enige regelmaat nieuwe software wordt geïnstalleerd. Deze functie zal voor onbekende software steeds toestemming vragen. Deze programma’s kunnen soms toch als malware gedetecteerd, niet omdat ze schadelijk zijn, maar vanwege de manier waarop ze zich gedragen terwijl ze worden geïnstalleerd.

Verder is het mogelijk om aan te geven welke programma’s er geïnstalleerd mogen worden. Maar ook welke actie er ondernomen moet worden als een nieuw programma zich wil installeren. Hier kunt u kiezen uit twee opties, standaard blokkeren of een melding voor toestemming weergeven.

Veilige browser

De functie veilige browser van blokkeert preventief de toegang tot schadelijke websites. Als een verdachte website wordt gedetecteerd, verschijnt er een pop-up waarin u wordt gevraagd of u de website wilt openen of niet. Schadelijke websites die automatisch door Panda Internet Security worden geblokkeerd worden aan een lijst met geblokkeerde en toegestane URL’s toegevoegd. Deze lijst kunt u zelf ook aanpassen.

Veilige Browser

Virtueel toetsenbord

Het virtuele toetsenbord is een hulpprogramma die u kunt gebruiken voor het typen van vertrouwelijke gegevens, zoals inlognamen en wachtwoorden. Maar ook bij het internetbankieren of het invoeren van bankrekeningnummers biedt een virtueel toetsenbord extra veiligheid.

Door gegevens via het virtuele toetsenbord in te voeren, voorkomt u dat cybercriminelen en malware gevoelige informatie via normale toetsaanslagen kan onderscheppen. Het virtuele toetsenbord is een extra veiligheidsmaatregel die u bijvoorbeeld kunt gebruiken bij het internetbankieren of online winkelen.

Virtueel Toetsenbord

Conclusie

Panda Internet Security 2017 is een zeer compleet beveiligingspakket. De gebruikersinterface en de configuratie is erg gebruiksvriendelijk. Qua bescherming tegen malware scoort dit pakket van het Spaanse beveiligingsbedrijf dan ook erg goed. Enig minpunt is wel dat het nog steeds een vervelende toolbar aan boord heeft. Maar deze is gelukkig wel optioneel. Met Panda Internet Security 2017 heeft u een degelijke internetbeveiliging wat precies doet wat het moet doen en dat is malware buiten de deur houden.

Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google