Panda Free Antivirus – Review en Testresultaten

Op de website van het Spaanse Panda Security wordt de gratis antivirus-software als ‘beste gratis antivirus‘ gepromoot. En tevens als een lichtgewicht virusscanner dat maximale bescherming biedt tegen de nieuwste malware. Maar hoe goed scoort Panda Free Antivirus in onafhankelijke testen en hoe gebruiksvriendelijk is dit beveiligingspakket? In deze review bespreken we de gratis virusscanner van Panda en vergelijken we de verschillende testresultaten en beoordelingen van onder meer AV Comparatives en AV Test.Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirus installeren

Download: https://www.antimalwaresoftware.nl/software/panda-antivirus-free
Taal: Nederlands en Engels

Na het downloaden van Panda Antivirus Free is het aanbevolen om bij het begin van de installatie van Panda Safe Web uit te vinken. Deze toolbar voor Internet Explorer, en extensie voor Firefox en Google Chrome zal dan niet alleen Panda Safe Web als standaard startpagina instellen. Maar het past ook uw zoekmachine naar die van Yahoo!. Vink deze opties dus uit en klik daarna pas op accepteren en installeren.

De installatie van de gratis virusscanner van Panda wordt hierna geheel automatisch uitgevoerd. Op ons testsysteem duurde de installatie een kleine vijf minuten waarna het beveiligingspakket direct actief is. Een herstart van de computer is na de installatie niet nodig.

Wanneer Panda Free Antivirus voor het eerst wordt gestart wordt er gevraagd om Panda Protection te activeren. Hiervoor dient u uw e-mailadres op te geven voor de registratie van het panda-account. Maak hier wel gebruik van een geldig e-mailadres want u moet uw account immers via een activatiemail verifiëren.

Configuratie en instellingen

Na de installatie is het handig om de standaardinstellingen even na te lopen. Net zoals de vele andere gratis virusscanners maakt ook Panda Free Antivirus reclame voor de betaalde producten van Panda Security. Dit kunt u echter wel beperken door de weergave van nieuws en advertenties uit te schakelen.

  • Klik hiervoor in het hoofdscherm linksboven op te drie streepjes.
  • Klik vervolgens op instellingen en scrol naar onderen.
  • Schakel hier de weergave van reclameberichten en nieuws uit.

Reclame Uitschakelen

De instellingen van Panda Free Antivirus zijn verder beperkt ,maar dit maakt deze gratis virusscanner wel gebruiksvriendelijk. Ook de gebruikersinterface is zeer eenvoudig van opzet, vanuit het hoofdscherm kunt u direct uw computer scannen. Hiervoor zijn er drie scanopties beschikbaar, een scan van kritieke gebieden, een volledige scan en een aangepaste scan.

De bescherming bestaat uit drie lagen, de permanente bescherming tegen malware. Dit bestaat uit een gedragsblokkering, gedragsanalyse en bescherming tegen potentieel ongewenste software. De tweede laag is de USB-bescherming welke aangesloten USB-apparaten automatisch scant op malware die misbruik maken van de autorun-functie van Windows. Ook kunt u preventief USB-sticks en externe schijven laten vaccineren door Panda Free Antivirus.

De derde beschermingslaag is de Procesmonitor hiermee kunt u in een oogopslag zien welke processen er worden uitgevoerd. Bovendien kunt u ook zien welke webpagina’s door bepaalde processen zijn geopend. Hiervoor moet wel de URL-controlefunctie ingeschakeld zijn.

Testresultaten en recensies

In de Real-World Protection Test van AV Comparatives heeft Panda Free Antivirus een score van 99,7 % gekregen. Waarbij het wel vier bestanden ten onrechte als malware detecteerde. Maar eigenlijk is dit aantal te verwaarlozen omdat alle beveiligingssoftware (ook betaalde) wel last heeft van mogelijke false positives.

Ook bij het Duitse testorgaan AV-Test komt Panda Free Antivirus goed uit de test. Ook hier haalt deze antivirus-software een score van 99 tot 100%. De detectie van zero-day malware, dus onbekende en nieuwe malware is bij de virusscanner van Panda uitstekend in orde.

Op basis van deze testresultaten kunnen we niets anders stellen dat dit een betrouwbare gratis virusscanner is met een uitstekende bescherming tegen malware. Ook op de beoordelingssite Trustpilot zijn vele reviews en positieve beoordelingen van gebruikers te vinden.

Panda Free Antivirus Testresultaten

Productvergelijking en conclusie

Naast de gratis virusscanner biedt Panda Security ook nog een viertal betaalde beveiligingspakketten aan. Waarbij Panda Antivirus Pro het grote broertje is van Panda Free Anvirus. Hier maakt de gratis versie dan ook reclame voor, met een basisprijs van nog géén € 28,- voor een jaarlicentie is dit een aantrekkelijke upgrade. Met als extra een WiFi-bescherming en antidiefstal functie.

Panda Internet Security, Global Protection en Gold Protection zijn de meest uitgebreide pakketten. Wanneer u zoekt naar een alles-in-1 pakket waarmee u ook mobiele apparaten met Android of Mac OS kunt voorzien van deze beveiliging dan zijn dit erg geschikte alternatieven.

Dat deze Spaanse softwarefabrikant hun gratis virusscanner als “de beste antivirus” prijst is afgaande van de testresultaten niet gelogen. Ook is het vanwege het gebruikersgemak en minder opdringerige reclame een visitekaartje voor de betaalde antivirus-software in de consumentenlijn van Panda Security.

Panda Antivirus Pro
Panda Internet Security
Panda Global Protection
Panda Gold Protection

Beoordeling

Website:

Panda Antivirus Pro
Panda Internet Security
Panda Global Protection
Panda Gold Protection

50 % korting

AVG Antivirus Pro
Panda Internet Security
Panda Global Protection
Panda Global Protection
Panda Antivirus Pro bestellen
Panda Internet Security bestellen
Panda Global Protection bestellen
Panda Gold Protection bestellen

Malwarebescherming

WiFi bescherming

Anti-diefstal

Ouderlijk toezicht

Gegevensbescherming

Back-up

Wachtwoordbeheer

Bestandsversleuteling

Android & Mac OS

Panda Cloud Drive (20GB)

Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google