Panda Cloud Cleaner – Gratis Malware Scanner [Review]

Panda Cloud Cleaner is een handig hulpmiddel om malware op een geïnfecteerde computer te verwijderen. Deze gratis malware scanner werkt voornamelijk via de cloud, dat betekent dat het beste resultaat in detectie wordt behaald met een werkende internetverbinding. Offline is het programma ook te gebruiken maar dan is het wel minder krachtig in het detecteren van malware en andere schadelijke elementen.

De Panda Cloud Cleaner is in vier varianten beschikbaar. Naast de versie die u moet installeren is er ook een portable versie beschikbaar. Deze kunt u eenvoudig vanaf een usb-stick uitvoeren. Ook is er een speciale versie waarmee u een bootable usb-stick kunt aanmaken en buiten Windows om de computer kan scannen.
Daarnaast is er nog een Rescue ISO om een computer te starten vanaf een opstartbare cd-rom.

Panda Cloud Cleaner

Panda Cloud Cleaner downloaden en gebruiken

Om uw computer te scannen of te desinfecteren kunt u gebruik maken van de portable versie of de versie die geïnstalleerd moet worden. De Panda Cloud Cleaner Portable is voor gemakkelijk als malware het installeren van software belemmert. In dat geval kunt u het programma direct vanaf een usb-stick starten.

Wanneer u het programma voor het eerst start kan via advanced options de trusted boot scan ingeschakeld worden. Hiermee zal er tijdens het opstarten van Windows een scan uitgevoerd worden waarmee ook geavanceerde rootkits gedetecteerd kunnen worden. Nadat de scan gereed is wordt er een overzicht van de gevonden bedreigingen weergegeven.

ScanresultatenWanneer u rechts van de gevonden items op het pijltje klikt kunt u aangeven wat u wel en niet wenst te verwijderen. Na het opschonen en het verwijderen van de bedreigingen is er een herstart benodigd. Voer deze herstart altijd direct uit, dit om het verwijderingsproces te voltooien.

Panda Cloud Cleaner Reboot

Panda Cloud Cleaner USB-stick aanmaken

  • Download het installatiebestand voor het aanmaken van de USB-stick.
  • Dubbelklik op PandaCloudCleanerUSB.exe om het programma te openen.
  • Klik hierna op start om door te gaan.
  • Selecteer vervolgens de schijfletter van de usb-stick.
  • Vervolgens kunt u hiermee de computer opstarten en buiten Windows om scannen.

Panda Cloud Cleaner USB Stick

Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google