Malwarebytes Anti-Exploit

Malwarebytes Anti-ExploitMalwarebytes Anti-Exploit voorheen bekend als ExploitShield van ZeroVulnerabilityLabs is een aanvullend beveiligingspakket wat bescherming biedt tegen exploits die kwetsbaarheden (vulnerabilities) in bijvoorbeeld verouderde software kan misbruiken waardoor uw computer geïnfecteerd kan raken met malware.

Het gebruik van exploits en het daaraan gekoppelde misbruik van kwetsbaarheden is een veelgebruikte aanvalsmethode om kwetsbare systemen te infecteren met malware. Op deze manier kan uw computer dus geheel zonder uw medeweten geïnfecteerd raken, en het bezoeken van een legitieme website die bijvoorbeeld advertenties toont waarvan het advertentienetwerk gecompromitteerd is kan al voldoende zijn om de computer te infecteren zonder dat u het merkt, en middels het gebruik van Malwarebytes Anti-Exploit kunt u uw computer preventief beschermen tegen het misbruik van exploits.

Steeds meer virusscanners en andere beveiligingspakketten worden uitgerust met een specifieke beschermingsfunctie tegen exploits, maar gratis virusscanners zijn bijvoorbeeld nooit uitgerust met een dergelijke bescherming en hierbij is Malwarebytes Anti-Exploit een zeer goede aanvulling om op deze manier de beveiliging van de computer te optimaliseren.

Het aanvullend beveiligingspakket Malwarebytes Anti-Exploit biedt extra bescherming voor Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera, Java, Adobe Reader, Foxit Reader, Microsoft Office, Windows Mediaspeler, VLC media player, Winamp, QuickTime en Windows Script Host tegen het uitvoeren exploits en het misbruiken van kwetsbaarheden. Malwarebytes Anti-Exploit werkt geheel op de achtergrond om uw computer preventief te beschermen en werkt zeg maar geheel out-of-the-box zonder dat u iets aan het programma dient in te stellen. Dit aanvullende beveiligingsprogramma plaats zich op de taakbalk van Windows waar vanuit u het venster met onder andere de statistieken en geblokkeerde aanvallen en waar u de logbestanden kunt raadplegen.

Malwarebytes Anti-Exploit

Malwarebytes Anti-Exploit

In het startscherm van Malwarebytes Anti-Exploit ziet u een overzicht van de geblokkeerde exploits en of er reeds bestanden in quarantaine zijn geplaatst. Vanuit dit scherm is het tevens mogelijk om de bescherming van Malwarebytes Anti-Exploit in- of uit te schakelen.

Onder het tabblad Shields is een overzicht te zien van de applicaties waartoe Malwarebytes Anti-Exploit bescherming geeft. Het tabblad logs spreekt natuurlijk voor zich, hier worden alle rapporten en logbestanden behorende tot het beveiligingsprogramma weergegeven. Bij het laatste tabblad Exclusions kunnen uitzonderingen worden ingesteld waarmee u bepaalde applicaties en programma’s kunt uitsluiten van bescherming van de bescherming van Malwarebytes Anti-Exploit.

Malwarebytes Anti-Exploit is gratis te downloaden via de onderstaande download-knop via de server van Malwarebytes, zo weet u altijd dat u beschikt over het meest recente installatiebestand en dat deze veilig en betrouwbaar is.

Malwarebytes Anti-Exploit downloaden

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over Malwarebytes Anti-Exploit, tegen problemen aanloopt of meer informatie wilt over het programma of hier de informatie die u zoekt niet kon vinden dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor vragen over de beveiligingspakketten van Malwarebytes.

Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google