Malwarebytes AdwCleaner 7.0 geheel vernieuwd [Review & Update]

Malwarebytes heeft AdwCleaner 7.0 geheel vernieuwd en herschreven in de programmeertaal C++. In deze nieuwe versie is de gebruikersinterface volledig responsief en compatibel met bijna alle schermafmetingen en resoluties. Ook is de scantijd 15 tot 25 procent sneller door optimalisatie van de database en scantaken.

Een andere grote verandering is de manier waarop gevonden adware wordt weergegeven. De resultaten na een scan worden niet meer per element in verschillende tabbladen getoond. Maar worden nu per adware-familie weergegeven en zijn gekoppeld aan een online database voor meer informatie.

Verder is AdwCleaner 7.0 nu ook uitgerust met technologieën van de Junkware Removal Tool. Sinds versie 6.0 was Malwarebytes al bezig met het implementeren van de detectiemethoden in AdwCleaner. Het is dus goed mogelijk dat de Junkware Removal Tool op termijn volledig zal opgaan in Malwarebytes AdwCleaner.

Malwarebytes AdwCleaner 7.0
Nieuwe gebruikersinterface van Malwarebytes AdwCleaner 7.0 (afbeelding is klikbaar voor vergroting).


Download: https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/
Handleiding: https://www.antimalwaresoftware.nl/tools/adwcleaner/


Scanresultaten in AdwCleaner 7.0

De grootste verandering is de manier waarop adware en andere potentieel ongewenste software wordt weergegeven na een scan. Alle gevonden items staan nu op adware-familie gesorteerd weergegeven. Door met de rechtermuisknop op een item, bijvoorbeeld Adware.Elex te klikken kunt u in de online database van Malwarebytes meer informatie vinden over de verspreiding en risico’s van de adwarevariant.

Deze nieuwe detectiemethode maakt AdwCleaner 7.0 een stuk gebruiksvriendelijker. Stel dat u bijvoorbeeld de software van SysTweak wilt behouden dan haalt u het vinkje bij PUP.Optional.SysTweak weg voordat u op opruimen klikt. Helaas is er (nog) geen optie beschikbaar om ongewenste software te whitelisten waardoor het in het vervolg niet meer gedetecteerd zal worden.

Automatische udpates (In-App updater)

Door het gebruik van een nieuw databasesysteem en de In-App Updater wordt AdwCleaner sneller van updates voorzien. Zowel updates voor de database met adware definities als programma-updates worden nu middels een CDN (content delivery network) aangeboden. Hierdoor hoeft u niet steeds het programma opnieuw te downloaden via de website van ToolsLib zoals bij de voorgaande versies het geval was.

Database-updates worden vooralsnog éénmaal per dag aangeboden, en nieuwe programmaversies zullen in de toekomst om de paar weken verschijnen. Voor het scannen zal het programma automatisch een controle uitvoeren en noodzakelijke updates installeren. Via het menu Hulp > Controleren op updates kunt u ook handmatig controleren of er updates beschikbaar zijn.

Conclusie en changelog

Met de release van AdwCleaner 7.0 zijn er veel verbeteringen doorgevoerd wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. Ook de detectie en het opruimen (opschonen) van adware en malware kan deze adware killer nu beter dan voorheen. Wel heeft Malwarebytes de compatibiliteit voor Windows Vista geschrapt, versie 7.0 zal dus alleen ondersteund worden op Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10 (CU).

Wie nog gebruik maakt van Windows XP of Vista kan als alternatief gebruik maken van Malwarebytes 3. Deze malwarescanner blijft Malwarebytes namelijk wel ondersteunen voor de oudere versies van Windows waar Microsoft zelf de ondersteuning al voor stopgezet heeft.

//////// AdwCleaner 7.0.0.0 - 17/07/17 ////////

This release is a complete rewrite.

[ADD] New graphical interface (responsive and easier to use)
[ADD] New database format, with concept of family
[ADD] Additional actions per family
[ADD] Most of JRT technology now included
[ADD] New database management system
[ADD] Use of a CDN to provide database downloads
[ADD] No longer dependent on 3rd parties dll
[ADD] In-App updater
[ADD] "Submit samples" menu entry

[UPD] Database 2017-07-17.1
[UPD] Updated Generic detections
[UPD] All cleaning modules are more powerful against various system and permissions issues
[UPD] Remediation for browsers faster and no longer corrupt preferences.
[UPD] Scan faster by 15 to 25%
[UPD] Translations coverage improved
[UPD] Handling of process killing
[UPD] Quarantine format, now more robust.

[BUG] No longer dependent on sqlite3.dll
[BUG] Fixed GUI not displaying any graphics in a few cases
Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google