Handleiding Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes’ Anti-Malware afgekort (MBAM) is één van de meest gebruikte anti-malware scanners en ook een van de snelste. Binnen enkele minuten kunt u uw systeem met de snelle scan controleren op aanwezige malware, gemaakte wijzigingen in het register die eveneens door Malwarebytes’ Anti-Malware herstelt kunnen worden.

Malwarebyte’s Anti-malware is gratis te downloaden en te gebruiken, de betaalde versie biedt echter ook IP-protection en malware execution preventie, deze real-time bescherming is een waardevolle toevoeging op uw bestaande beveiligingssoftware.

Prijs
Bestellen
Malwarebytes Premium - Licentie voor 1 jaar
- € 39.99
Malwarebytes Premium bestellen
Malwarebytes Premium - Licentie voor 2 jaar - 25% Korting!
- € 59.99
Malwarebytes Premium bestellen

Handleiding Malwarebytes Anti-Malware

Installatie

Download via deze link Malwarebytes’ Anti-Malware naar bijvoorbeeld het bureaublad.
Dubbelklik op mbam-setup-1.62.0.1300 om de installatie te starten. (deze bestandsnaam zal niet identiek zijn gezien het vermelde versienummer)

 1. In het eerste scherm kiest u de gewenste taal en klik op OK om door te gaan.
 2. Nu verschijnt het welkomstscherm van Malwarebytes’ Anti-malware waar u wordt geadviseerd om alle actieve programma’s en antivirus, firewall en overige beveiligingssoftware tijdelijk uit te schakelen.
  Klik hier op volgende om door te gaan met de installatie van Malwarebytes’ Anti-malware.
 3. Nu verschijnt het scherm met de licentieovereenkomst, waar u de optie Ik accepteer de voorwaarden dient aan te vinken om door te gaan, eveneens dient u akkoord te gaan met de vraag dat deze software alleen voor niet-commercieel gebruik is.
  Klik hierna op volgende om door te gaan.
 4. Nu wordt het informatie scherm van Malwarebytes’ Anti-malware getoond, waar onder andere de laatste wijzigingen (changelog) van het programma staan beschreven.
  Klik hier op volgende om door te gaan.
 5. In het volgende scherm kunt u aangeven waar u Malwarebytes’ Anti-malware wilt installeren, standaard is dit de map program files op de systeemschijf.
  Klik op volgende om door te gaan.
 6. In het volgende scherm kunt u aangeven waar de snelkoppeling, het help bestand de uninstaller en de optie chameleon worden geplaatst in het startmenu onder de map programma’s. Indien u geen map wilt aanmaken in het start menu vinkt u  de optie “Geen menu start map maken” aan.
  Klik op volgende om verder te gaan.
 7. In het volgende scherm kunt u aangeven of er een snelkoppeling van Malwarebytes’ Anti-malware op het bureaublad en in het menu snel starten op de taakbalk aangemaakt moeten worden.
  Klik op volgende om verder te gaan.
 8. In het volgende scherm ziet een overzicht van de door u gemaakte instellingen tijdens de installatie van Malwarebytes’ Anti-malware.
  Klik op installeren.
 9. Als de installatie gereed is krijgt u het volgende scherm te zien waarin standaard de drie opties zijn aangevinkt. Als u geen gebruikt wilt maken van de probeer versie (14 dagen) van Malwarebytes’ Anti-Malware  PRO vinkt u deze optie uit.
  Klik nu op voltooien om de installatie af te ronden.
 10. Nu zal Malwarebytes’ Anti-Malware automatisch gaan updaten.
 11. Als de update gereed is zal het bovenstaande scherm van zelf verdwijnen en het onderstaande scherm verschijnen waar u kunt zien dat Malwarebytes’ Anti-Malware voorzien is van de laatste updates / definities.

Installatie video

Zoekopdrachten:

 • anti malware bytes
 • handleiding malwarebytes
 • malware bytes
 • https://www antimalwaresoftware nl/handleidingen/handleiding-malwarebytes-anti-malware/
Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google