Panda Cloud Antivirus

Panda Cloud AntivirusPanda Cloud Antivirus is een gratis virusscanner die gebruik maakt van the cloud, ofwel van de online databases op de servers van Panda betreffende met informatie over het bestrijden van malware. Het voordeel is dat de computer minder zwaar belast hoeft te worden maar je moet dan altijd wel over een actieve en werkende internet verbinding  beschikken.

Alle gegevens die via de cloud beschikbaar zijn worden onder andere wereldwijd verkregen via de gebruikers van Panda Cloud Antivirus, en middels de Behavioural analysis protection wat letterlijk vertaald de gedragsanalyse van processen, bestanden en programma’s betekent wordt de online database met malwarebeschrijvingen en definities gevuld en hiermee beschikt u dus real-time over de laatst beschikbare gegevens die de uiteindelijke bescherming tegen nieuwe dreigingen en malware biedt.

Panda Cloud Antivirus biedt real-time bescherming tegen malware zoals virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en overige kwaadaardige of ongewenste software. Het beveiligingspakket heeft volgens de producent 50 procent minder impact op het systeem in vergelijking met traditionele virusscanners.

Verder is de gratis virusscanner van Panda als enige in de categorie gratis virusscanners uitgerust met ouderlijk toezicht (Oudercontrole) en dit is vaak een functie wat alleen beschikbaar is in de betaalde Internet Security pakketten. Voor de gebruikers die hier gebruik van maken, maar een gratis virusscanner boven een commerciële verkiezen hebben hiermee een uitstekend gratis beveiligingspakket met de mogelijkheid om bepaalde accounts te beperken middels het met ouderlijk toezicht (Oudercontrole).

Panda Cloud Antivirus bescherming

De basisbescherming van Panda Cloud Antivirus bestaat natuurlijk uit een real-time bescherming tegen virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige software die onder de categorie (malicious) software vallen. Verder maakt Panda Cloud Antivirus gebruik van innovatieve beveiligingstechnologieën zoals een anti-exploit bescherming met betrekking tot het detecteren van zero-day malware die misbruik maken van kwetsbaarheden in bijvoorbeeld Java, Adobe Flash en Adobe Reader en en dergelijke beschermingslaag is eigenlijk essentieel als we kijken naar de hedendaagse verspreiding van malware en het gebruik van exploit-kits.

Verder is de gratis virusscanner Panda Cloud Antivirus uitgerust met een DataShield, en deze gegevensbescherming controleert / bewaakt de toegang tot uw vertrouwelijke en persoonlijke bestanden en meldt wanneer er verdachte toegangspogingen worden waargenomen. Met de huidige malware c.q. ransomware die ook de lokale bestanden versleuteld wanneer een systeem geinfecteerd is is dit natuurlijk een uitermate handige aanvullende functie in Panda Cloud Antivirus om uw persoonlijke en vooral vertrouwelijke bestanden extra te beveiligen. De gegevensbescherming kunt u zo instellen dat gehele mappen beveiligd worden maar u kunt ook processen en programma’s en of alleen bepaalde extensies laten beveiligen.

De gratis virusscanner van Panda Security is verder wel gebundeld met de Panda Security Toolbar en deze is gebaseerd op de technologie van Blekko en bij de standaard installatie zal de startpagina worden aangepast naar die van MyStart maar dit is tijdens de installatie desgewenst uit te schakelen. De Panda Security Toolbar is een extra toevoeging met betrekking tot identiteitsbescherming en extra hulpmiddelen zoals een reputatiesysteem van websites, echter is dit natuurlijk niets meer dan een indicatie van een website die op een bepaald moment is vastgesteld. In de praktijk kan een veilig gemarkeerde website dus bijvoorbeeld wel degelijk malware of een redirect naar een exploit-site bevatten aangezien de websites op een bepaald moment zijn beoordeeld door Panda en dat maakt de Panda Security Toolbar enigszins overbodig.

Ook de optie “Veilig Starten” kan in geval van nood uitkomst bieden, zoals bij bijvoorbeeld een vergrendelde PC naar aanleiding van een ransomware infectie, verder biedt Panda Cloud Antivirus gewoon de basis beveiliging, de Firewall is echter alleen beschikbaar in de PRO-versie van Panda Cloud Antivirus en biedt het geen extra bescherming bij het online winkelen en internetbankieren maar hiervoor zijn natuurlijk gratis alternatieven die prima te combineren zijn met de gratis virusscanner van Panda Security.

Panda Cloud Antivirus downloaden

Panda Cloud Security downloaden

Informatieve artikelen

Wanneer u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft over bijvoorbeeld de gratis virusscanner van Panda Security, of de keuze van een virusscanner en of het combineren van verschillende beveiligingspakketten kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, hier is een speciaal sub-forum aanwezig voor vragen en of problemen met betrekking tot software van Panda Security.

Panda Security Forum PC Web Plus

Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google