Microsoft Security Essentials

Microsoft Security EssentialsMicrosoft Security Essentials afgekort (MSE) is een gratis basis beveiligingspakket voor consumenten met een legitieme versie van Windows. Het programma geeft zoals de naam al aangeeft een essentiële beveiliging, echter biedt Microsoft Security Essentials maar een beperkte beveiliging voor uw computer. De basis van Microsoft Security Essentials is gebaseerd op de engine van Forefront wat de bedrijfsmatige beveiligingssoftware van Microsoft is.

De gratis virusscanner van Microsoft is daaraan eigenlijk ook onlosmakelijke verbonden, gezien Microsoft Security Essentials een groot onderdeel van het Microsoft Anti-Malware netwerk is. De informatie die wordt verkregen via Microsoft Security Essentials is te zien als de voedingsbodem van Microsoft Forefront waarop de beveiliging is gebaseerd.

Microsoft Security Essentials heeft een duidelijke en eenvoudige interface waarop de beveiligingsstatus van uw computer zichtbaar is, het programma is verder erg beperkt in zijn instellingen en mogelijkheden. Aan de ene kant maakt dit de gratis virusscanner van Microsoft een geliefd product aangezien deze ook geheel op de achtergrond functioneert en nauwelijks tot geen interactie van de gebruiker vraagt.

Een nadeel is en dat is wel één van de meest belangrijke namelijk de updatefrequentie, er is namelijk maar eens per dag een update van Microsoft Security Essentials, dit is met een registertweak wel aan te passen maar doordat Microsoft maar eens per 6 tot 13 uur de definities op de server(s) bijwerkt heeft dit weinig tot geen nut om aan te passen. Maar tegenwoordig is een updatefrequentie die dagelijks plaats vindt toch echt erg weinig om pro-actief nieuwe malware te herkennen.

Microsoft Security Essentials downloaden

Microsoft Security Essentials downloaden

Microsoft Security Essentials bescherming

De gratis virusscanner Microsoft Security Essentials afgekort (MSE) biedt eigenlijk niets meer dan een basisbescherming, en het beschikt niet over aanvullende beschermingsfuncties zoals een geavanceerde gedragsbewaking en bescherming tijdens het surfen op het internet op het internet wat toch wel essentiële beschermingsfuncties zijn die bescherming bieden tegen allerlei online dreigingen.

Gezien de overzichtelijke interface de minimale systeemimpact en het minimaal aantal aan meldingen of waarschuwingen wat Microsoft Security Essentials geeft maakt het eigenlijk populair, maar de uiteindelijke bescherming die Microsoft Security Essentials biedt is eigenlijk niet voldoende om uw computer voldoende te beschermen tegen de hedendaagse bedreigingen.

Windows Defender de opvolger van Microsoft Security Essentials in Windows 8 is qua gebruik niet veel veranderd, en Windows Defender in Windows 8 is hiermee net zoals zijn voorganger echter een volwaardig beveiligingspakket maar wel één dat een minimale bescherming biedt. Diverse testen van testorganen tonen dan ook regelmatig aan dat bij de detectie van onbekende oftewel zero-day malware Windows Defender matig scoort.

Zoekopdrachten:

  • microsoft security essentials
Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google