Avira Free Antivirus

Avira Free AntivirusAvira Free Antivirus kunt u volledig gratis gebruiken bij niet commercieel thuisgebruik, en biedt een volwaardige bescherming voor uw computer tegen schadelijke software zoals virussen, spyware, rootkit en alle ander vormen van (malicious) software en online bedreigingen.

De gratis virusscanner van Avira is echter niet uitgerust met een aparte bescherming die de inkomende en uitgaande mailberichten controleert op schadelijke software, maar biedt uiteraard wel bescherming als u bijvoorbeeld probeert om geïnfecteerde bijlagen te openen of op te slaan.

Het onderdeel Web Protection behorende tot de internetbescherming inclusief de Avira SearchFree Toolbar wat gebaseerd is op ask.com wordt vaak aangezien als PUP (Potentially Unwanted Program.

Eigenlijk is de Avira SearchFree Toolbar en het website reputatiesystemen een overbodige functie aangezien het nooit 100% zekerheid kan aangeven of een dergelijk website daadwerkelijk ook op het tijdstip van bezoeken veilig is aangezien WebGuard de reputatie van een bepaalde website op een bepaald tijdstip heeft vastgesteld en hiermee kan het dus alleen een indicatie geven of een website over langere termijn veilig is of een dubieuze reputatie heeft. Tijdens de installatie kunt u echter aangeven als u de Avira SearchFree Toolbar en de Ask zoekmachine niet wilt gebruiken.

Avira Free Antivirus downloaden en informatie

Via de onderstaand download-knop kunt u gratis Avira Free Antivirus direct downloaden van de servers van Avira, hierdoor beschikt u altijd over het meest recente installatiebestand waardoor u na de installatie geen programma-updates en zo min mogelijk virusdefinities hoeft te laten downloaden.


Avira Free Antivirus downloaden


Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus bescherming

De real-time protection van Avira Free Antivirus is de essentiële beveiligingsfunctie die bescherming biedt tegen kwaadaardige (malicious) software. De real-time protection controleert continu alle programma’s en bestanden die worden geopend, opgeslagen en of gekopieerd op uw computer.

Verder is Avira Free Antivirus uitgerust met een zeer krachtige heuristiek, deze functionaliteit (Avira-AHeAD-technologie) genaamd kan ook onbekende (nieuwe) malware detecteren. Als de optie Advanced Heuristic Analysis and Detection (AHeAD) is ingeschakeld zal deze standaard ingesteld staan op een gemiddeld detectieniveau, en desgewenste kunt u dit zelf nog aanpassen waarbij u deze kunt instellen op een hoog detectieniveau.

De gratis virusscanner van Avira is ook uitgerust met een extra systeembescherming waarbij het hostsbestand van Windows preventief tegen wijzigingen wordt beschermd. En aanvullend is er nog de procesbescherming die extra beveiliging biedt tegen het ongewenst beëindigen van processen, en eveneens wordt er bescherming geboden tegen het bewerken van bestanden en registervermeldingen.

Avira Free Antivirus beschikt echter wel over een ingebowude  firewall, en wanneer deze is ingeschakeld zal de ingebouwde firewall van Windows automatisch gedeactiveerd worden. Ook biedt de gratis virusscanner van Avira bescherming tegen malfide I-frames, deze beschermingsfunctionaliteit is een onderdeel van de drive-by bescherming.

Standaard staat de gratis virusscanner van Avira zo ingesteld dat er om de 6 uur een controle wordt uitgevoerd op beschikbare updates voor de virusdefinities, dit kunt u echter niet frequenter instellen naar bijvoorbeeld ieder uur, dat is echter wel een nadeel. Maar u kunt natuurlijk altijd handmatig controleren of er updates beschikbaar zijn door in het hoofdscherm te klikken op Start update.

Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google