Google Chrome herstellen en standaard instellingen resetten

Met de herstelfunctie kunt u Google Chrome herstellen naar de standaard instellingen. Door het herstellen van de fabrieksinstellingen kunt u ongewenste wijzigingen die bijvoorbeeld door adware zijn aangebracht ongedaan maken. Maar ook bij andere problemen biedt de herstelfunctie uitkomst. Bij het resetten van de standaard instellingen zullen uw opgeslagen bladwijzers en wachtwoorden behouden blijven. Wel zal de ingestelde startpagina en zoekmachine gereset worden en alle aanwezige extensies worden uitgeschakeld.

Google Chrome Herstellen

Google Chrome herstellen naar de fabrieksinstellingen

  • Klik rechtsbovenin het scherm op de drie puntjes om het menu te openen.
  • Klik hier op instellingen en scroll helemaal naar onderen.
  • Klik hier op “Geavanceerde instellingen weergeven…“.
  • Scroll wederom helemaal naar onderen en klik op de knop instellingen resetten.
  • Vink de optie “Help Google Chrome beter te maken door instellingen te melden” eventueel uit.
  • Klik hierna op de knop resetten om Google Chrome ter te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Google Chrome Resetten

Startpagina in Google Chrome herstellen

Na het terugplaatsen van de fabrieksinstellingen zult u opnieuw uw startpagina moeten instellen.

  • Open opnieuw het menu en klik op instellingen.
  • Onder het kopje “Bij opstarten” kunt u de startpagina opnieuw instellen.
  • Ook is het mogelijk om Google Chrome met meerdere pagina’s op te starten.
  • Klik op pagina’s instellen om uw gewenste startpagina op te geven.
  • Geef in het onderstaande venster de volledige URL op en klik daarna o OK.

Startpagina Google Chrome Herstellen

Google Chrome Synchronisatie resetten

Als u gebruik maakt van de synchronisatie in Google Chrome is soms ook nodig om deze functie te resetten.

  • Login bij Google Chrome met uw gebruikte account.
  • Open weer het menu van de browser en klik op instellingen.
  • Klik nu bij inloggen op het Google Dashboard.

Synchronisatie Resetten

  • Er opent nu in een nieuw tabblad de pagina van de Chrome-synchronisatie.
  • Scroll helemaal naar onderen en klik op de knop Synchronisatie resetten.
  • Dit zal het synchroniseren stoppen en al uw gesynchroniseerde gegevens wissen.
  • In het venster wat nu verschijnt klik u op OK om deze functie opnieuw in te stellen.

Google Chrome Synchronisatie Resetten

Let op! Het kan enkele uren duren voordat deze wijzigingen volledig zijn doorgevoerd. Log na enkele uren weer in om te controleren om het opnieuw instellen van de Chrome-synchronisatie is gelukt.

Google Chrome verwijderen en opnieuw installeren

Indien het herstellen van de fabrieksinstellingen geen soelaas biedt is het opnieuw installeren van Google Chrome nog een optie. Ook is er een tool om oude installaties of restanten daarvan te verwijderen.

  • Open het configuratiescherm van Windows en ga naar programma’s en onderdelen.
  • Verwijder hier de aanwezige versie(s) van Google Chrome.
  • Download hierna het programma Old Chrome Remover en sla de op bijvoorbeeld het bureaublad op.
  • Klik met de rechts op “OldChromeRemover-0.5.exe” en kies voor uitvoeren als administrator.
  • Nu verschijnt er een commandprompt die aangeeft of er oudere installaties aanwezig zijn.
  • Is dit het geval druk dan op de toets “Y” om deze oude installatie en restanten te verwijderen.
  • Herstart hierna de computer en installeer Google Chrome opnieuw.

Old Chrome Remover

 

Zoekopdrachten:

  • google chrome herstellen
  • google chrome herstellen als startpagina
  • google chrome opnieuw instellen
  • google chrome herinstalleren
  • chrome herstellen
  • google startpagina herstellen
  • google chrome opnieuw installeren
  • google chrome resetten
  • chrome resetten
  • wachtwoord verwijderen bij opstarten
Deel deze pagina op social media:Share on Facebook
Facebook
12Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0