GlassWire Firewall – Gratis tool om uw netwerk te monitoren

GlassWire Firewall
Om uw computer te beschermen tegen ongewenste toegang en cyberaanvallen is het belangrijk om gebruik te maken van een firewall. Tegenwoordig hebben alle routers standaard een firewall die indringers buiten de deur moet houden. Maar uitgaande verbindingen met internet zijn eveneens belangrijk, met GlassWire krijgt u meer inzicht in het netwerkverkeer en welke programma’s er allemaal verbinding maken met internet.

Standaard is Windows al voorzien van een firewall maar controleert alleen de inkomende verbindingen. Een uitgebreide controle op uitgaande verbindingen ontbreekt, hierdoor kunnen programma’s en ook malware zonder tussenkomst van de firewall een verbinding met internet opzetten. Nu is dit wel in de firewall van Windows in te stellen door eigen firewall-regels aan te maken maar erg overzichtelijk is dat niet.

Een programma zoals Windows Firewall Control maakt dit al een stuk gemakkelijker. Maar GlassWire is in dat opzicht veel gebruiksvriendelijker, zeker voor de minder gevorderde computergebruiker. Dit programma is een aanvulling op de firewall van Windows dat uit vier onderdelen bestaat. De grafische monitor die real-time uw internetverkeer weergeeft. De firewall om applicaties te blokkeren, een module die het dataverkeer in de gaten houdt en het berichtencentrum die de programma-activiteit weergeeft.


Download: Directe downloadlink
Taal: Engels
Beoordeling:


GlassWire Netwerk Monitor

De Network Monitor van GlassWire visualiseert de recente netwerkactiviteit per verkeerstype, applicatie en geografische locatie. De netwerkactiviteit is tot 30 dagen terug te bekijken zodat u ook nog kunt nagaan welke verbindingen er in het verleden allemaal tot stand zijn gebracht. In de grafiek kan dat per programma of gebeurtenis de details van de netwerkactiviteit geraadpleegd worden.

Met de incognito modus van GlassWire kunt u het monitoren van netwerkactiviteit stoppen. Ook kunt u alle geregistreerde netwerkactiviteiten op elk gewenst moment via de geschiedenisinstelling verwijderen.

Threat Monitoring

Met de module “threat monitoring” kan GlassWire malafide domeinen (hosts) herkennen die een bedreiging vormen. Ook veranderingen in uw thuisnetwerk zoals DNS-wijzigingen en ARP-spoofing kan het detecteren. Ook waarschuwt het voor toepassingswijzigingen, onverwachte bedreigingen en netwerkproblemen.

GlassWire Firewall

De firewall van GlassWire maakt al uw netwerkactiviteiten inzichtelijk, zodat u gemakkelijk kunt zien wat uw computer op de achtergrond doet. GlassWire’s firewall laat u in een duidelijke interface zien welke hoe uw computer met internet communiceert, zodat u mogelijke bedreigingen kunt waarnemen en blokkeren.

Voor het blokkeren van programma’s is het wel noodzakelijk dat de Windows firewall actief is. Deze tool is namelijk een aanvulling op de geïntegreerde firewall van Windows. Indien er beveiligingssoftware met een eigen firewall is geïnstalleerd kan je geen programma’s blokkeren in GlassWire.

 

Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google