De beste virusscanner voor Windows 10

Wanneer u opzoek bent naar de beste virusscanner voor Windows 10 is de keuze enorm. Er zijn niet alleen veel antivirusfabrikanten, maar elke leverancier biedt ook nog eens veel verschillende beveiligingssoftware aan. Globaal gezien zijn er vier soorten beveiligingspakketten waarmee u uw computer kunt beveiligen.

  • Gratis Antivirus-Software
  • Betaalde Antivirus-Software
  • Internet Security pakketten
  • Total Security pakketten

Afgezien daarvan bevat Windows 10 natuurlijk al een ingebouwde virusscanner, maar dat is zeker niet de beste. Meer informatie en testresultaten van Windows Defender kunt u nalezen in deze review. Om de computer zo goed mogelijk te beveiligen bent u eigenlijk aangewezen op antivirus-software van derden.

Om een bewuste keuze te maken is het belangrijk om te weten welke beveiligingspakketten het beste presteren. Zo heeft de Consumentenbond BullGuard Internet Security, Bitdefender Internet Security en G Data Internet Security als beste keus en beste koop beoordeeld. Maar ook Panda Internet Security en Emsisoft Internet Security scoren buitengewoon goed als we de testresultaten van AV-Test bekijken.

De Beste Virusscanner Voor Windows 10

De beste virusscanner voor Windows 10 vergelijken

Momenteel zijn er vijf internet security pakketten die bovengemiddeld scoren. Zelf hebben wij BullGuard en Bitdefender als de beste virusscanner voor Windows 10 uitgeroepen. Beide pakketten scoren heel goed, zijn zeer gebruiksvriendelijk en hebben een minimale systeemimpact. Dit geldt overigens ook voor Emsisoft Internet Security, maar dit pakket is alleen niet uitgerust met allerlei extra functies.

Panda en G Data scoren over het algemeen iets lager, maar dat betekent niet meteen dat deze in mindere mate bescherming bieden. Testresultaten zijn immers een momentopname, maar hieruit kan je wel opmaken welke pakketten het beste presteren. De vijf pakketten hieronder zijn volgens ons dan ook de beste virusscanner voor Windows 10 en bieden de hoogst geklasseerde bescherming.

BullGuard Internet Security

BullGuard Internet Security 2017Het Internet Security pakket van BullGuard scoort in tests altijd erg goed. Het krijgt regelmatig de beoordeling: beste virusscanner, beste koop of beste keuze van onder ander de Consumentenbond.

+ Uitstekende bescherming tegen malware
+ Vereist weinig systeembronnen
Bevat geen wachtwoordbeheerder


Dit beveiligingspakket van BullGuard is onder andere uitgerust met een module voor ouderlijk toezicht. Het bevat een kwetsbaarheidsscanner die controleert of er geen beveiligingsupdates ontbreken. Ook bevat het een spamfilter die ongewenste e-mail en phishing blokkeert. En de mogelijkheid tot het maken van back-ups. Maar ook een firewall die al het in- en uitgaande internetverkeer nauwlettend in de gaten houdt ontbreekt niet in dit pakket. Het gehele jaar is dit pakket vaak ook met leuke korting te koop.


Score:

Website: www.bullguard.com


Bitdefender Internet Security

Bitdefender Internet SecurityDe beveiligingssoftware van Bitdefender staat al jaren bekende om zijn degelijkheid. Ook Bitdefender Internet Security is één van de beste beveiligingspakketten voor Windows.

+ Uitstekende bescherming tegen malware
+ Vereist weinig systeembronnen
Bevat geen mogelijk tot maken van back-ups


Bitdefender Internet Security beschrijft zichzelf als de ultieme bescherming tegen internetbedreigingen. En dat klopt ook wel als we alle testresultaten naast elkaar vergelijken. Dit pakket is zeer uitgebreid met een firewall, wachtwoordbeheerder, ouderlijk toezicht en een kwetsbaarheidsscanner. Verder bevat het een bescherming tegen online fraude, een bestandvernietiger en een game modus. De Autopilot functie zorgt ervoor dat u nauwelijks tot geen meldingen krijgt en alles autonoom regelen.


Score:

Website: www.bitdefender.nl


Emsisoft Internet Security

Emsisoft Internet SecurityEmsisoft Internet Security is een dual-engine beveiligingspakket wat ook gebruik maakt van de technologie van Bitdefender. Dit pakket blinkt vooral uit in zijn eenvoud en de goede bescherming.

+ Uitstekende bescherming tegen malware
+ Vereist weinig systeembronnen
Bevat geen extra functies


Men zegt weleens schoenmaker blijf bij je leest, maar dat is zeker wat Emsisoft doet. In deze beveiligingssoftware tref je dan ook extra toeters en bellen aan. Dit pakket richt zich puur op het bieden van bescherming tegen alle vormen van malware. Deze bescherming bestaat uit vier lagen. De surfbeveiliging, bestandsbewaking, gedragsbewaking en een innovatieve en zelflerende firewall.


Score:

Website: www.emsisoft.nl


 Panda Internet security

Panda Internet Security 2017Panda Internet Security is een veelzijdig beveiligingspakket wat uitstekend bescherming biedt tegen malware. Dit pakket is uitgerust met allerlei handig extra functies.

+ Goede bescherming tegen malware
+ Gebruikersinterface geheel naar wens aanpasbaar
Bevat geen wachtwoordbeheerder


 

Het Internet Security Pakket van het Spaanse Panda Security is onder andere uitgerust met ouderlijk toezicht en een speciale Wi-Fi-bescherming. Verder is dit pakket voorzien van een goede firewall die al het inkomende en uitgaande netwerkverkeer controleert. Ook bevat het een speciale back-up functie en een virtueel toetsenbord. Maar ook een optie op usb-sticks te vaccineren zodat malware gen misbruik kan maken van de autorun functie van Windows.


Score:

Website: www.pandasecurity.com


G Data Internet Security

G Data Internet SecurityG Data Internet Security is het goedkoopste beveiligingspakket van deze top 5. Maar biedt net zoals de andere pakketten een degelijke beveiliging. Al is het soms wel zoeken naar de juiste instellingen.

+ Goede bescherming tegen malware
+ Vereist weinig systeembronnen
Firewall presteert matig met de standaard instellingen


Het Duiste G Data Internet Security biedt een prima beveiliging tegen virussen en andere malware. Het pakket is uitgerust met een krachtige gedragscontrole, een spamfilter die alle e-mail-berichten controleert. Een exploitbeveiliging tegen veiligheidslekken in software. BankGuard voor veilig internetbankieren en online winkelen. Maar ook een speciale module die bescherming biedt tegen ransomware. Uiteraard ontbreekt een firewall, ouderlijk toezicht en een back-up functie niet in dit pakket.


Score:

Website: www.gdata.nl


Conclusie

Alle internet security pakketten in deze test presteren nagenoeg even goed. Het voornaamste verschil zit het hem in de prijs en extra functies waarmee het is uitgerust. Het is dan ook erg lastig om de beste virusscanner voor Windows 10 bij naam te benoemen. Alle pakketten doen namelijk wat het moet doen, en dat is optimaal bescherming bieden tegen malware. Maar met één van deze beveiligingspakketten heeft u simpelweg een goede beveiliging in handen.

Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google