Cybereason RansomFree beschermt tegen Ransomware aanvallen

Cybereason RansomFree is een gratis tool om aanvallen van ransomware en encryptie van bestanden te voorkomen. Het beveiligingsbedrijf Cybereason is opgericht door beveiligingsexperts die werkzaam waren voor het militaire Israel Defense Forces. Door de enorme toename van ransomware aanvallen ontwikkelen steeds meer antivirusfabrikanten een remedie tegen dit soort malware. Maar deze beveiligingsmodules zijn vaak alleen terug te vinden in de betaalde antiviruspakketten en niet beschikbaar in gratis virusscanners.

Als extra bescherming is deze anti-ransomware tool een waardevolle aanvulling op traditionele antivirus-software. Ransomware wordt namelijk steeds geavanceerder en daarmee ook schadelijker. De gebruikte encryptiemethoden voor het versleutelen van bestanden is vaak zo sterk dat er geen manier is om deze te herstellen. Voor beveiligingsbedrijven is het zonder private sleutel vaak onmogelijk om een decryptor te ontwikkelen. In dergelijke situaties zullen de versleutelde bestanden voorgoed onbruikbaar zijn.

Cybereason RansomFree

Cybereason RansomFree downloaden en installeren

Download: https://ransomfree.cybereason.com/
Taal: Engels
Beoordeling:

Via de bovenstaande link kunt u Cybereason RansomFree downloaden. Dit programma is geheel gratis en eenvoudig te installeren. Na de installatie nestelt het zich in de taakbalk waarna het de computer real-time zal monitoren op verdacht gedrag. Doordat dit programma nauwelijks systeembronnen aanspreekt vergt het weinig van uw computer. Van de aanwezigheid merkt u dus niets, tenzij de bescherming een poging tot versleuteling van bestanden detecteert.

Hoe werkt Cybereason RansomFree?

De Cybereason Anti-Ransomware Tool biedt via honeypots bescherming tegen ransomware. Het maakt dus geen gebruik van een database met definities van malware. Hierdoor kan het programma ook bescherming bieden tegen nieuwe en (nog) onbekende ransomware-varianten. De werking van de honeypots bestaat uit het creëren van random mappen met daarin willekeurige bestanden.

RansomFree Honeypot

Dit soort mappen worden real-time gemonitord. Wanneer ransomware tracht deze mappen en bestanden te versleutelen zal RansomFree het proces en de versleuteling staken. Middels deze technologie kan het ransomware op heterdaad betrappen. In dat geval verschijnt er een melding om het versleutelingsproces te neutraliseren. In het vervolg zal het dan vergelijkbare processen preventief blokkeren.

Mocht er onterecht een bepaalde activiteit worden waargenomen die niet afkomstig is van ransomware kunt u die melding negeren. Er bestaan immers ook legitieme programma’s zoals synchronisatie-software die gebruik maken van versleuteling van bestanden. Een functie om bepaalde mappen of programma’s uit te sluiten van bescherming is niet aanwezig. Wees dus voorzichtig met het toestaan van meldingen.

RansomFree test en review

Tegen welke ransomware biedt RansomFree bescherming?

Cybereason RansomFree biedt bescherming tegen 40 verschillende ransomware-varianten. Dit gaat onder meer om; CryptoWall, Locky, TeslaCrypt, Jigsaw en Cerber. Het biedt geen bescherming tegen varianten van ransomware die alleen de computer vergrendelen en losgeld eisen. Alleen zogenaamde crypto-lockers (cryptoware) zal door RansomFree gedetecteerd worden en de versleuteling zo snel mogelijk stoppen.

Conclusie

De bescherming van Cybereason RansomFree is niet 100% waterdicht. Het programma heeft namelijk even de tijd nodig om de versleuteling van een honeypot te detecteren. Hierdoor heeft ransomware dus wel de mogelijkheid om kortstondig al enkele bestanden te versleutelen.

Maar desondanks kan het natuurlijk wel op grote schaal de schade van ransomware en crypto-lockers voorkomen. Het beveiligingsbedrijf beweert zelf dat het in de meeste gevallen tot c.a. 99% effectief is.

Een goed alternatief voor RansomFree is HitmanPro.Alert CryptoGuard maar dit programma is niet geheel gratis. Alleen met een licentie zullen alle beschermingslagen actief zijn. En in tegenstelling tot het pakket van Cybereason biedt HitmanPro.Alert natuurlijk een veel bredere bescherming.

Zoekopdrachten:

  • cybereason ransomfree
Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google