Controleer uw privacyinstellingen in Windows 10

In voorbereiding op de installatie van de Windows 10 Creators Update is het soms noodzakelijk om uw privacyinstellingen te controleren. Windows 10 maakt hiervan automatisch melding als dit noodzakelijk is. Wanneer uw computer gereed is voor de installatie van de Windows 10-makersupdate verschijnt er een scherm met de melding controleer uw privacyinstellingen.

In dit scherm heeft u twee keuzes, ons advies is om deze melding niet uit te stellen en meteen de controle van uw privacyinstellingen in Windows na te lopen. De wijzigingen die u nu aanbrengt zullen pas geactiveerd worden nadat de Windows 10-makersupdate daadwerkelijk is geïnstalleerd.

Controleer uw privacyinstellingen in Windows 10

Controleer uw privacyinstellingen in Windows 10

  • Klik op de knop Instellingen controleren om de  check-up van Windows te starten.
  • In het scherm wat nu verschijnt kunt u de privacyinstellingen voor uw apparaat kiezen.
  • Via het startmenu > instellingen > privacy kunt u deze instellingen altijd weer wijzigen.

Alleen via een gebruikersaccount met beheerdersrechten kunnen deze instellingen aangepast worden. De gekozen privacyinstellingen gelden voor alle accounts op uw apparaat. Microsoft verzamelt een behoorlijke hoeveelheid gegevens over uw computergebruik. Loop alle instellingen dus rustig na en bepaal voor uzelf welke opties u wenst uit te schakelen. Ons advies is om eigenlijk alle opties uit te schakelen. In principe voegen deze namelijk niet direct iets toe aan het gebruikersgemak van het besturingssysteem.

Privacyinstellingen voor uw apparaat kiezen

Nadat u uw privacyinstellingen hebt nagelopen klikt u op de knop accepteren. Vervolgens verschijnt het scherm dat uw privacyinstellingen voor de volgende update zijn opgeslagen. Vervolgens zal uw computer bijgewerkt worden, klik hiervoor in het onderstaande scherm op Ok.

Het downloaden van de Windows 10-makersupdate gebeurt op de achtergrond op basis van uw instellingen voor Windows Update. Wanneer dit gereed is verschijnt er een melding dat het downloaden is voltooid.

Privacyinstellingen in Windows 10

De verplichte controle van de privacyinstellingen voor het installeren van de Windows 10-makersupdate komt onder meer door de Zwitserse privacytoezichthouder FDPIC. Hierdoor hebben gebruikers volgens Microsoft zo meer controle over hun privacy en de door Microsoft verzamelde gegevens. Meer informatie daarover leest u in deze privacy-verklaring van Microsoft.

Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google