BullGuard Internet Security 2017 [Review]

De antivirus-software van BullGuard scoort in tests van onder meer de Consumentenbond als AV-Test altijd erg goed. Het krijgt met regelmaat de beoordeling: beste virusscanner, beste koop of beste keuze. In deze review nemen we BullGuard Internet Security 2017 onder de loep. Al een aantal jaar hebben de pakketten van BullGuard een identieke maar vooral overzichtelijk en gebruiksvriendelijk hoofdscherm.

Vanuit het hoofdscherm (dashboard) heeft u direct toegang tot alle onderdelen. Naast de standaard bescherming tegen malware kijkt BullGuard ook naar het gedrag van toepassingen. Hiermee kan het zero-day malware snel detecteren. Ook waarschuwt het als bijvoorbeeld adware malafide extensies of toolbars in uw browser probeert te installeren, of de startpagina en zoekmachine probeert te kapen.

Naast het beveiligen van Windows is BullGuard Internet Security 2017 ook geschikt voor Mac OS en mobiele telefoons en tablets die gebruik maken van Android. Middels de meerlaagse bescherming is BullGuard een krachtig en robuust pakket. Doordat het nauwlettend de systeembronnen monitort voorkomt het overbelasting. BullGuard Internet Security voelt hierdoor lichtgewicht aan wat zeker een pluspunt is.

BullGuard Internet Security aanbieding met korting

BullGuard aanbieding


BullGuard Internet Security 2017

Producten van BullGuard vergelijken

Antivirus
Internet Security
Premium Protection

Beoordeling

Website

www.bullguard.com
www.bullguard.com
www.bullguard.com
BullGuard Antivirus
BullGuard Internet Security
BullGuard Premium Protection
BullGuard Antivirus bestellen
BullGuard Internet Security bestellen
BullGuard Premium Protection bestellen

Antivirus

Veilig browsen

Spamfilter

PC Tune Up

Kwetsbaarheidsscanner

Firewall

Ouderlijk toezicht

Social Media Protection

Identiteitsbescherming

Versleutelde cloud back-up


BullGuard Internet Security 2017 – realtime bescherming

De antivirus-module van BullGuard Internet Security biedt een meerlaagse bescherming tegen alle soorten malware. Middels de gedragscontrole analyseert het de acties van toepassingen om verdachte activiteiten te detecteren. Deze beschermingslaag moet u behoeden voor nieuwe en onbekende schadelijke software.

Ook bevat het een aparte e-mailscanner die bijlagen controleert op malware. De linkscanner controleert iedere website die u bezoekt op de aanwezigheid van schadelijke elementen. Websites en domeinen die malware verspreiden worden preventief geblokkeerd.

  • Snelle Scan  – scant het geheugen, actieve processen en actieve malware.
  • Volledige scan – voert een uitgebreide scan uit van de gehele computer.
  • Aangepaste scan – hiermee kunt u zelf aangeven hoe u de computer wilt scannen.

Firewall (internetbeveiliging)

De firewall van BullGuard Internet Security controleert alle in- en uitgaande internetverbindingen. Het beschermt uw computer ook tegen netwerkaanvallen en cybercriminelen die uw systeem willen binnendringen. Via de netwerkactiviteit is het mogelijk om te kijken welke applicaties en services verbinding met het internet maken. Ook wordt er een uitgebreid logboek van alle activiteiten bijgehouden.

Verder is het mogelijk om de firewall geheel naar wens in te stellen. Zo is het mogelijk om bepaalde toepassingen te blokkeren zodat deze geen verbinding met het internet kunnen maken. Op ons testsysteem zijn de aanwezige toepassingen automatisch aan de firewall-regels toegevoegd. Alleen bij de toepassing ZAM (Zemana AntiMalware) kregen wij de vraag of dit programma verbinding met internet mag maken.

BullGuard Internet Security Firewall
Back-up mogelijkheden

Bij een licentie van BullGuard Internet Security 2017 krijgen gebruikers 5 GB online opslagruimte toegewezen. Daarnaast is het ook mogelijk om back-ups naar Dropbox, Google Drive of OneDrive weg te schrijven. Maar het is ook mogelijk om op een lokale schijf of externe schijf back-ups te maken.

Verder kunt u ook automatische back-ups instellen, of back-ups op aanvraag laten uitvoeren en bestanden synchroniseren. De gemaakte back-ups worden bovendien versleuteld met een sterk wachtwoord dat niet door BullGuard zelf wordt opgeslagen –  zo blijven uw back-ups altijd privé.

Kwetsbaarheidsscanner

Naast de klassieke antivirus-module is de kwetsbaarheidsscanner een belangrijk onderdeel van de algehele bescherming. Met de kwetsbaarhedenscan controleert BullGuard of er software is geïnstalleerd wat gevoelig is voor exploits. Ook bevat het een routine die controleert of u niet verbonden bent met onbeveiligde Wi-Fi-netwerken. Ook controleert het of drivers en apparaatstuurprogramma’s digitaal ondertekend zijn. En of er toepassingen op uw systeem staan die zichzelf automatisch uitvoeren.

Kwetsbaarheidsscanner

Ouderlijk toezicht

Het ouderlijk toezicht van BullGuard Internet Security is een handig hulpprogramma dat u helpt uw kinderen online te beschermen. Hiermee kut u toegang tot verdachte websites blokkeren, zoekfilters instellen, en de tijd die uw kinderen online doorbrengen beperken. Ook is het mogelijk om hun activiteiten te monitoren en bepaalde toepassingen te blokkeren.

Spamfilter

De spamfilter houdt ongewenste e-mail en phishing-berichten buiten de deur. Dit onderdeel is compatibel met Microsoft Outlook, Windows Live Mail en Mozilla Thunderbird. Andere e-mailprogramma’s worden momenteel niet ondersteund.

Verder kunt u ook filters aanmaken om e-mail-berichten die u niet wilt ontvangen te blokkeren. Dit kan op basis van het samenstellen van een lijst met veilige en geblokkeerde contacten. Ook is het mogelijk om dit op domein-niveau in te stellen. Dit is bijvoorbeeld handig om ongewenste nieuwsbrieven te blokkeren.

BullGuard PC Tune Up en Boot Manager

Met dit hulpprogramma kunt u uw computer opschonen en optimaliseren. Het verwijdert onder andere onnodige en tijdelijke bestanden. Verder laat de Boot Manager zien welke toepassingen actief zijn wanneer u de computer opstart. Daarnaast meldt het welke u niet nodig hebt, zodat u die kunt uitzetten en de computer razendsnel kunt laten opstarten. Zo kunt u eenvoudig het opstartproces monitoren.

Boot Manager

Kenmerken en functies voor Windows, Mac OS en Android

Windows
Android
Mac OS
Windows
Android
Mac OS

Antivirus

Ouderlijk toezicht

Versleutelde cloud back-up

Spamfilter

Veilig browsen

PC Tune Up

Kwetsbaarhedenscanner

Firewall

Anti diefstal

Oproep Manager

Mobile Security Manager

Conclusie

Uitgaande van de goede testresultaten van de afgelopen jaren is BullGuard Internet Security 2017 een degelijk beveiligingspakket. Het biedt op vele fronten bescherming tegen schadelijke software en is ook voorzien van interessante extra’s. Met één licentie kunt u tevens drie systemen beveiligen, zowel apparaten met Windows, Mac OS en Android. Ook is een licentie vaak met een aantrekkelijke korting te koop.
 
BullGuard Internet Security korting

Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google