Bitdefender Antivirus Free Edition [Review]

Het Roemeense Bitdefender staat bekend om zijn goede en betrouwbare beveiligingssoftware. De betaalde versies behalen stelselmatig de beste scores in onafhankelijk antivirustesten. Naast de betaalde pakketten is er ook een gratis virusscanner van deze antivirusfabrikant beschikbaar. Bitdefender Antivirus Free kenmerkt zich vooral in het feit dat het een lichtgewicht virusscanner is. Dit komt ongetwijfeld door de eenvoud want Bitdefender Free is enkel uitgerust met een module die zorgt voor de real-time bescherming tegen malware.

Door middel van het Protection Shield bewaakt Bitdefender Antivirus Free continu uw computer. Ook blokkeert het preventief schadelijke websites die malware verspreiden of voor phishing doeleinden worden ingezet. Ondanks de beperkte functies biedt het een prima bescherming. Dit komt vooral omdat de engine en beschermingstechnologie van Bitdefender kwalitatief hoogwaardig is en vaak als beste wordt getest.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender Antivirus Free downloaden en installeren


Bitdefender Free downloaden


De installatie van Bitdefender Free vindt plaats via een online installer (bitdefender_online.exe). Tijdens dit proces zal het automatisch de benodigde onderdelen downloaden. Als dit gereed is verschijnt het scherm om het te installeren. Voordat de werkelijke installatie wordt gestart zal het eerst een scan van de computer uitvoeren. Na de installatie is een gratis registratie verplicht, dit dient binnen 30 dagen te worden gedaan.

Via het tandwiel in de rechter bovenhoek kan het scherm voor de instellingen worden geopend. Onder het tabblad events wordt bijgehouden wanneer er updates zijn geïnstalleerd en de computer is gescand. Als er schadelijke software is detecteert zal het automatisch in quarantaine worden geplaatst. Via het tabblad quarantaine kunt u de verwijderde bestanden beheren. Verder is het ook mogelijk om bepaalde bestanden of websites uit te sluiten van bescherming. Maar dit is alleen mogelijk als het als bedreiging is gekenmerkt.
gezien.)

Account info

Standaard zal Bitdefender Antivirus Free op gezette tijdens notificaties weergeven. Dit gaat niet om meldingen van potentiële dreigingen die geblokkeerd zijn maar om speciale aanbiedingen. Deze reclame kunt u als volgt uitschakelen. Al moeten we wel vermelden dat vertoonde reclame erg minimaal is.

  • Klik bovenin het scherm op het tandwiel om het menu te openen.
  • Klik hier op Account info waar u het Bitfdefder account kunt beheren.
  • Schakel hier de optie “Display notifications with special offers” uit.

Bitdefender Free

Bitdefender Antivirus Free voor Android

Via de Google Play Store is er ook versie voor Android te downloaden. Deze controleert onder andere nieuw geïnstalleerde apps en bestanden op malware. Voor extra beveiligingsfuncties als anti-diefstal is de betaalde versie van Bitdefender voor Android benodigd. Maar voor een basisbescherming van een smartphone of tablet voldoet de gratis versie prima. AV-Test geeft de beveiliging voor Android dan ook een score van 99%.

  • Android versie 3.0 en hoger is vereist.
  • De gratis versie is alleen in het Engels beschikbaar.

Bitdefender Free Android AV Test

Conclusie

Het grote voordeel van Bitdefender Antivirus Free is natuurlijk het ongekende gebruikersgemak. Deze gratis virusscanner is dan misschien wel schaars in zijn functies maar doet zeker niet onder voor zijn concurrenten.
Voor mensen die een gratis virusscanner willen die niet bemoeizuchtig is of allerlei onnodige extra bevat is Bitdefender Free zeker een aanrader. In de reacties hieronder kunt u desgewenst uw ervaringen met ons delen. Of deze pagina op sociale media met uw vrienden en kennissen delen.

Zoekopdrachten:

  • bitdefender free
Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google