Hitman Pro Free – Gratis Second Opinion Malware Scanner

Hitman Pro is een extra malware scanner die naast uw gewone virusscanner is te gebruiken. Ondanks het gebruik van goede en betrouwbare beveiligingssoftware is er altijd een kans dat nieuwe malware zich op uw computer weet te nestelen. Hierbij geldt ook dat geen enkel beveiligingsprogramma 100% bescherming kan garanderen. Voor extra controle is het aanbevolen om een second opinion malware scanner te gebruiken.

Met Hitman Pro Free kunt u periodiek de computer scannen op malware. Het biedt echter geen real-time bescherming, wel zal er tijdens het opstarten van de computer een snelle scan uitgevoerd worden. Wanneer er tijdens een scan schadelijke software is aangetroffen kunt u de gratis licentie activeren. Hiermee kunt u 30 dagen gratis van dit programma gebruik maken. Na deze periode kunt u het programma wel blijven gebruiken om de computer te scannen. Voor het verwijderen van malware is dan wel een licentie benodigd.

HitmanPro

Hitman Pro licentie en bestelprocedure

Met de proeflicentie van 30 dagen kunt u Hitman Pro gratis gebruiken om malware en andere schadelijke software te verwijderen. De proeflicentie gaat pas in als er daadwerkelijk malware is gevonden. Tenzij u natuurlijk handmatig de gratis licentie heeft geactiveerd na de installatie van het programma.

Via de onderstaande links kunt u via de officiële webshop van Surfright/Sophos een licentie voor Hitman Pro bestellen. Uw bestelling wordt geheel via een beveiligde verbinding uitgevoerd via Cleverbridge AG waar u tevens met iDeal kunt afrekenen. Na de bestelling ontvangt u digitaal uw licentie en abonnementsgegevens.

Prijs
Bestellen
Licentie voor 1 PC (1 jaar)
€ 19,95
HitmanPro bestellen
Licentie voor 3 PC (1 jaar)
€ 29,95
HitmanPro bestellen
Licentie voor 1 PC (3 jaar)
€ 39,90
HitmanPro bestellen
Licentie voor 3 PC (3 jaar)
€ 59,90
HitmanPro bestellen

HitmanPro downloaden

Via de onderstaande directe links kunt u Hitman Pro downloaden. Controleer voor het downloaden of u gebruik maakt van de 32- of 64 bits versie van Windows. Dit kan eenvoudig door in de commandprompt het commando wmic os get osarchitecture op te geven. Zie de onderstaande afbeelding als voorbeeld.

32 of 64 bits versie van Windows


HitmanPro 32 bitHitmanPro – 32 bits versie downloaden


HitmanPro 64 bitHitmanPro – 64 bits versie downloaden


Waarom Hitman Pro?

Het is eigenlijk een open deur maar het gebruik van alleen een virusscanner tegenwoordig niet meer afdoende. Ook wordt malware steeds geavanceerder en doen de malware-schrijvers er alles aan om detectie te voorkomen. Beveiligingsfabrikanten ontwikkelen daarom steeds weer aanvullende technologieën om nieuwe malware zo snel mogelijk te detecteren. Desondanks de snelheid waarin beveiligingssoftware evolueert blijft het een waar kat-en-muisspel tussen de cybercriminelen en beveiligingsbedrijven.

De effectiviteit van Hitman Pro gaat schuil achter de innovatieve gedragsanalyse. Dit vindt plaats via de HitmanPro Scanwolk, middels deze cloud-technologie analyseert het bestanden op basis van gedrag en kenmerken. Aan de analyse die online wordt uitgevoerd koppelt het een risicoscore die met behulp van een online database wordt samengesteld. Op deze manier kan het nieuwe zero-day malware snel detecteren.

Hitman Pro Resultaten

Hoe werkt de Hitman Pro Scanwolk precies?

Zoals vermeld werkt dit programma geheel via de cloud, het maakt dan ook geen gebruik van de klassieke virushandtekeningen (malwaredefinities). Wel maakt het gebruik van een uitgebreide white-list, dit is als het ware een database met gegevens van bekende en betrouwbare bestanden. En zo is er ook een zogenaamde black-list met gegevens over schadelijke software. Op deze wijze koppelt het een risicoscore aan bestanden.

Onbekende bestanden of bestanden die een potentieel risico vormen worden naar een HitmanPro Server geüpload. Met behulp van een online database stelt het programma vervolgens vast of deze bestanden een gevaar vormen. Deze routine omvat een aantal controles om de bestanden te analyseren.

 • Het onderzoekt de herkomst van het bestand en op welke wijze het op de computer is geplaatst.
 • Wat voor type bestand is het en wat is de oorspronkelijke uitgever en is deze betrouwbaar.
 • Is het bestand voorzien van een digitale handtekening en is deze legitiem en/of geldig.
 • Welk doel heeft het bestand en op welke wijze probeert het zich te starten of in te injecteren.
 • Op welke manier communiceert het bestand via internet of probeert het iets te downloaden.
 • Is het bestand voor een gebruiker zichtbaar of probeert het zicht te verbergen met obfuscatie.
 • Betreft het een gecomprimeerd bestand of bevat het enige vorm van versleuteling of encryptie.


Hitman Pro Scanwolk

Early Warning Scoring (EWS)

Bij de instellingen onder het tabblad geavanceerd is een interessante optie aanwezig. Als de Early Warning Scoring actief is worden onbekende bestanden voorzien van een dreigingsscore. Hiermee is het mogelijk om nog onbekende zero-day malware en APT’s te detecteren die niet door de Scanwolk herkend worden. Deze informatie is gebaseerd op gedrag, herkomst, geschiedenis, opbouw en reputatie van bestanden.

Maar bij deze optie is het wel noodzakelijk om kwaadaardige bestanden van goedaardige bestanden te kunnen onderscheiden. Deze optie wordt daarom ook niet aanbevolen om te gebruiken door minder gevorderde computergebruikers. Het is mogelijk dat het legitieme bestanden of onderdelen van Windows als schadelijk detecteert die nieuw zijn of pas zijn geüpdatet.

Het voordeel van deze optie is dat het mogelijk is om zonder internetverbinding te scannen. Dankzij de vermelde dreigingsscore is het mogelijk om onbekende malware te herkennen en te verwijderen. Zodra EWS is ingeschakeld zal een standaardscan met een actieve internetverbinding nog exact hetzelfde functioneren.

Hitman Pro versus HitmanPro.Alert

In tegenstelling tot HitmanPro biedt HitmanPro.Alert wel real-time bescherming. Cybercriminelen trachten met malware steeds vaker om financiële gegevens te achterhalen en zo banktransacties te manipuleren of rekeningen te plunderen. Klassieke antivirus-software en/of een firewall is vaak niet afdoende voor een optimale bescherming. HitmanPro.Alert biedt preventief bescherming tegen ransomware en misbruik van kwetsbaarheden in software. Ook controleert het continu de integriteit van uw gebruikte browser(s).

 • Het biedt bescherming tegen ransomware en crypto-malware.
 • Biedt extra bescherming bij het internetbankieren en online winkelen.
 • Beschermt tegen misbruik van kwetsbaarheden door exploits.
 • Controleert real-time de integriteit van uw browser en mogelijk misbruik van malware.

Via de onderstaande links kunt u via de officiële webshop een licentie voor HitmanPro.Alert bestellen. Uw bestelling wordt geheel via een beveiligde verbinding uitgevoerd via Cleverbridge AG waar u tevens met iDeal kunt afrekenen. Na de bestelling ontvangt u digitaal uw licentie en abonnementsgegevens.

Met een licentie van HitmanPro.Alert kunt u tevens Hitman Pro activeren.

HitmanPro.Alert licentie
Prijs
Bestellen
Licentie voor 1 PC (1 jaar)
€ 29,95
HitmanPro bestellen
Licentie voor 3 PC (1 jaar)
€ 49,95
HitmanPro bestellen
Licentie voor 1 PC (3 jaar)
€ 59,95
HitmanPro bestellen
Licentie voor 3 PC (3 jaar)
€ 92,95
HitmanPro bestellen

HitmanPro.Alert

HitmanPro
HitmanPro.Alert (Gratis)
HitmanPro.Alert (Betaald)
Forensische malware detectie
Detectie van ongewenste software
Browserbeveiliging
CryptoGuard
Passieve systeemvaccinatie
Actieve systeemvaccinatie
Proces- en netwerkbeveiliging
Bescherming tegen keyloggers
Veilig internetbankieren
Webcam beveiliging

Conclusie

Zowel Hitman Pro als on-demand malware scanner als HitmanPro.Alert zijn ideale programma’s als extra beveiliging voor uw computer. Zeker als u een gratis virusscanner gebruikt of ander beveiligingspakket wat toch enigszins beperkt is biedt de aanvullende beveiligingssoftware van Surfright/Sophos zeker uitkomst.

Beide versies zijn 30 dagen gratis te proberen en een licentie koopt u al vanaf € 20,00. Als we de prijs en kwaliteit vergelijken dan is deze software zeker zijn geld waard. En op jaarbasis is zo’n bedrag natuurlijk te verwaarlozen, zeker als u een licentie voor meerdere jaren koopt. Daarbij geldt ook dat het laten repareren van een geïnfecteerde computer vele malen duurder zal uitpakken.

Zoekopdrachten:

 • hitman pro
 • hitmanpro
 • hitman pro gratis
 • hitman pro download
Deel deze pagina op social media:Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google